Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Grundliga undersökningar av Oxhamns skola i Jakobstad

Från 2017
Oxhamns skola i Jakobstad

Materialprov kommer att tas från olika ställen i Oxhamns skola i Jakobstad där man kan misstänka att det finns problem. Företaget Idea Structura som utfört liknande undersökningar i andra problemfastigheter i Jakobstad utför undersökningen och svar kan väntas inom en månad.

Inneluftsgruppen med medelmmar från bildningssektorn, tekniska sektorn och miljöhälsovården deltog i torsdagens möte inom ramen för den så kallade inneluftsgruppen. Oxhamns skolas rektor Peter Lindqvist är nöjd över att någonting händer och den här arbetsordningen kan godtas från skolans sida säger han.

Bildningsdirektör Jan Levander och rektor Peter Lindqvist i Jakobstad
Bildtext Bildningsdirektör Jan Levander och rektor Peter Lindqvist

Tidigare åtgärder inte tillräckliga

Inneluftsproblemen är ingen ny företeelse på Oxhamns skola. Försök till att förbättra ventilationen har gjorts och gymnastiksalen som varit ett problemområde har åtgärdats. Fortsättningsvis har ett tiotal lärare som visats mycket i utrymmena problem. Läsordningarna anpassas så att lärare som har problem inte skall behöva vistas i Oxhamns fastigheten.

Rektor Peter Lindqvist försöker också minimera problemen för elevernas del.

- Man är sällan mer än två pass på Oxhamnssidan, den övriga undervisningen sker på Rådmanssidan eller i någon annan fastighet, säger Peter Lindqvist.

Diskussion om artikeln