Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cocks drömmer om Champions League: ”Säsongens största och viktigaste matcher”

Från 2017
Cocks time-out.
Bildtext Cocks inleder kvalet till Champions League på lördag.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Riihimäkilaget Cocks behöver två vinster under veckoslutet för att drömmen om spel i Champions League ska bli verklighet. Det första hindret på vägen mot handbollens finrum är portugisiska mästarna Sporting.

Förra hösten förlorade Cocks den första matchen i kvalturneringen mot Gorenje och samtidigt försvann också chansen till spel i Champions League.

Under veckoslutet tar laget nya tag då kvalturneringen avgörs i Slovakien. Fyra lag slåss om en plats till Champions League.

– Vi har jobbat hårt i två månaderna och nu är förberedelserna över. Under veckoslutet spelar vi kanske säsongens största och viktigaste matcher då målsättnigen är att nå Champions League, säger linjespelaren Davor Basaric som är ny i laget på klubbens webbplats.

”Går in för att vinna”

Cocks kommer att möta Sporting från Lissabon i den första matchen. Vinner man den matchen väntar final mot antingen österrikiska Alpla HC Hard eller Tatran Presov från Slovakien.

– Lagandan är riktigt bra och vi väntar med spänning på den kommande turneringen. Vi vet att alla lag håller en hög nivå. Vi är inte förhandsfavoriter men jag tror att vi kan visa alla vad vi kan och vi går in för att vinna, säger Basaric.

Sporting kommer till kvalturneringen med en svidande förlust i bagaget. Lager förlorade den portugisiska supercupen mot Braga med 21–26.

– Vi måste förbättra vårt eget spel, mycket och snabbt, säger lagets tränare Hugo Canela.

Matchen mellan Cocks och Sporting börjar klockan 14.30 på lördag.

Diskussion om artikeln