Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland förlorade igen – trots spelövertag

Från 2017
Uppdaterad 01.09.2017 21:33.
Albion Ademi skjuter ett skott
Bild: Yle/ Antti Koivukangas

Finlands U19-landslag dominerade matchen mot Belgien i för-EM under långa stunder men trots det blev det förlust. Belgien vann med 2–0.

Under för-EM i Seinäjoki och Vasa är det tänkt att Finlands U19-landslag ska få mäta sina krafter med den europeiska eliten och samtidigt förbereda sig för nästa års mästerskap på hemmaplan.

Finland förlorade den första matchen mot Portugal i onsdags och även kvällens match mot Belgien slutade i besvikelse. Trots att Finland dominerade, lyckades laget inte med målskyttet och Belgien vann med 2–0.

Serge Atakayi med bollen
Bildtext Serge Atakayi var aktiv i matchen.
Bild: Yle/ Antti Koivukangas

Atakayi skapade mest

För Finland var det Rangersproffset Serge Atakayi samt Onni Valakari och Albion Ademi som skapade oreda i det belgiska försvaret.

I den första halvleken låg trion bakom ett flertal riktigt bra målchanser men Belgiens målvakt Brent Gabriel stod emot. Framför allt snabbe Atakayi var ständigt ett hot och matchens gigant.

Belgien gjorde mål på sin första ordentliga chans i matchen. I den 32:a minuten fick lagkaptenen Andreas Burssens foten på bollen efter lagets första hörna och gjorde 1–0.

Finland kunde ha fått en straff i slutet av den första halvleken då Zorhan Bassong fällde Saku Ylätupa i straffområdet men domaren valde att fria.

2–0 på stopptid

Trots att Finland hade spelövertag också i den andra halvleken var målchanserna inte lika klara. Närmast kom Albion Ademi i den 81:a minuten men Brent Gabriel sträckte ut ordentligt och räddade skottet från 20 meter.

I slutminuterna jagade Finland desperat en kvittering och det öppnade luckor i försvaret. På stopptid spelade Robbie D´Haese fram Mike Trésor Ndayishimiye som fastställde slutresultatet till 2–0.

Finland avslutar för-EM med att möta Holland i den sista matchen i Vasa på måndag.

Resultat:

Belgien – Finland 2–0
32 min 1–0 Andreas Burssens
90 min 2–0 Mike Trésor Ndayishimiye

Diskussion om artikeln