Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eremenko förbannad efter ny förlust: ”Vi måste ha resultat”

Från 2017
Uppdaterad 01.09.2017 21:34.
Sergei Eremenko i landslagströjan.
Bildtext Sergei Eremenko vill inte tala om hedersamma förluster.
Bild: Yle/ Antti Koivukangas

Finland har spelat 180 minuter utan att göra mål i för-EM. Trots att det stundtals sett riktigt bra ut är mittfältaren Sergei Eremenko kritisk. Det känns jävligt, säger han till Yle Sporten.

0–3 mot Portugal och 0–2 mot Belgien. Det är Finlands saldo efter två av tre matcher i för-EM. Mot Belgien dominerade Finland länge men laget lyckades inte göra mål.

– Det känns jävligt. Vi står upp bra både mot Portugal och Belgien men resultatet blir så här, det känns bara jävligt. Vi har många chanser men gör inga mål och det står 2–0 på resultattavlan, säger Eremenko till Yle Sporten.

Inför turneringen pratade både spelare och tränare om att man vill se hur det är att mäta sina krafter mot de bästa spelarna i Europa och att det i första hand är en träningsturnering.

Efter två matcher vill Eremenko inte tala om hedersamma förluster.

– Jag tycker inte om tankesättet som vi har i Finland, att vi ska vara nöjda med att göra bra matcher mot stora länder. Vi måste ha resultat. Folk kan komma och säga att vi spelar bra men se på resultaten, vi förlorar 3–0 och 2–0.

– Vi ska inte skämmas men vi har EM nästa år och vi måste få bättre resultat, säger han.

”Spela som ett lag”

Ytterbacken Sharp Räsänen tycker att man mött snabbare och mer tekniska spelare i de två matcherna än vad man är van med från det vardagliga seriespelet.

– Det är ändå inte så speciellt mycket svårare. I dag spelar vi bra i första halvlek och var det bättre laget. I andra blev vi trötta och då blev det svårare samtidigt som Belgien började spela bättre, säger han till Yle Sporten.

Finland avslutar för-EM med matchen mot Holland på måndag.

– Vi hinner vila och träna. Vi måste försöka göra mål på måndag och spela som ett lag, säger Räsänen.

Sharp Räsänen i landslagströjan.
Bildtext Sharp Räsänen.
Bild: Yle/ Antti Koivukangas

Diskussion om artikeln