Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cocks dröm om Champions League i kras – kliniskt Sporting bättre i kvalet

Från 2017
Nico Rönnberg.
Bildtext Nico Rönnbergs Riihimäki Cocks tog sig inte vidare i Champions League-kvalet.
Bild: Tomi Hänninen

Det blir inget spel i Champions League i år heller för Riihimäki Cocks. De finska mästarna åkte på en snöplig förlust i den första kvalmatchen mot portugisiska Sporting Lissabon i Slovakien – slutresultatet skrevs 31–27 till portugiserna.

Målet var klart: Cocks skulle till Champions League. Men det ville sig inte.

Kvalet till toppturneringen inleddes på lördagen i Slovakien, där de finska mästarna ställdes mot Sporting Lissabon. Utgångsläget: En seger höll drömmen om Champions League i liv – det förlorande laget får nöja sig med EHF Cup-kval.

Inledningen var hoppingivande. Cocks hölls relativt bra med i matchen och portugiserna klarade till en början inte av att riva upp en allt för stor lucka. Sporting var ändå steget före hela tiden och ledde med 18-14 efter 30 spelade minuter.

Hämtade upp sig men tappade fotfästet

Riihimäkiklubben rivstartade ändå den andra halvleken och hade snabbt hämtat upp sig från underläget. Med kvarten kvar att spela var matchen kvitterad.

Men till slut var Sporting för starka. Med tio minuter kvar på klockan låg Cocks under med några mål – men tappade två gånger på raken bollen i anfallet och portugisernas avslut var kliniska.

Ett fyramålsunderläge klarade Cocks inte av att hämta upp, trots en portugisisk utvisning alldeles i slutminuterna. Istället firar Sporting en 31–27-seger. Målhungrigast i hela matchen var Cocks Nico Rönnberg med nio baljor.

För Cocks del fortsätter kvalturneringen på söndag, där förloraren i mötet Tatran Presov – Alpla HC Hard står för motståndet. Ifall Cocks vinner den andra matchen får laget en direktbiljett till den tredje kvalrundan i EHF-cuppen, medan en förlust innebär att laget får starta sin turnering i den andra kvalomgången.

Diskussion om artikeln