Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ösregn försenar F1-tidskvalet – Grosjean hann krascha före beslutet

Från 2017
Uppdaterad 02.09.2017 17:31.
F1-säkerhetsbilen på banan.
Bildtext Romain Grosjean assisteras av banan av säkerhetsbilen.
Bild: xpbimages.com / All Over Press

Hällregn har försenat tidskvalet i Italiens GP i formel 1 i Monza redan med en timme. Kvalet började klockan 15 finsk tid men avbröts redan efter några minuter på grund av regn. Tävlingsledningen meddelade senare att man kör igång igen klockan 17.40.

Förarna hann köra i några minuter av den första delen av kvalet när Haas franske förare Romain Grosjean vattenplanade och kraschade mot en vägg. Kvalet avbröts genast. Grosjean skadades inte.

Det har regnat frånsett några små uppehåll hela dagen i Monza och banan är hal. Bara någon stund före kraschen klagade Grosjean i teamets radio att förhållandena är för farliga.

Internationella bilförbundet Fias tävlingsledare Charlie Whiting säger i en tv-intervju att tävlingsledningen väntar på att ösregnet ska sluta. Radarbilder visar att regnfronten roterar runt banan och det är svårt att förutse om vädret blir bättre.

Whiting säger att det viktigaste är att det inte finns för mycket stående vatten på banan. Säkerhetsbilen kör runt banan och kollar läget.

Tävlingsledningen meddelade senare att man kör igång igen klockan 17.40.

Text: FNB
Uppdaterad kl. 17.31 med information om att tidskvalet kör igång igen.