Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Volleybolls-EM i kväll: Belgien jagar historisk finalplats

Från 2017
Uppdaterad 02.09.2017 20:54.
Belgiens volleybollandslag.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Belgien och Ryssland gör upp om den andra finalplatsen i EM i volleyboll. Matchen sänds direkt på Yle Arenan.

EM i volleyboll har bjudit på många överraskningar så här långt. Värdnationen och regerande världsmästaren Polen slogs ut redan i åttondelsfinal liksom också regerande Europamästaren Frankrike eliminerades i kvartsfinal.

Belgien har däremot redan nu gjort sitt bästa EM någonsin då laget är bland de fyra bästa efter att ha besegrat Italien i kvartsfinal.

”De röda drakarna” har vunnit alla sina matcher även om de två gånger blivit pressade till femsetare. Rysslands saldo är helt fläckfritt då laget inte har tappat ett endaste set.

Trots att Ryssland inte har gigantiska Dmitrij Muserskij med sig i Polen så har deras anfall varit fruktansvärt effektivt med Zenit Kazan-spikern Maksim Michajlov i spetsen.

Belgiens centrar dominerar i sin tur i blockstatistiken. Ifall de lyckas stoppa också Michajlov ikväll så kommer Belgien att vara nära att säkra sin första mästerskapsmedalj någonsin.

Matchen sänds direkt på Yle Arenan med start klockan 21.20. Ett sammandrag av matchen visas klockan 22.10 i TV2. Janne Karinkanta refererar på svenska.

Programmet är inte längre tillgängligt
EM i volleyboll, semifinal RUS - BEL (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln