Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradecky: "Vår vilja att vinna var så stark att Island inte hade en chans"

Från 2017
Uppdaterad 04.09.2017 06:16.
Lukas Hradecky vaktade målet mot Island.
Bildtext Lukas Hradecky vaktade målet mot Island och höll nollan.

Lukas Hradecky var arg och sur för ett knappt år sedan när Finland förlorade bortamatchen i VM-kvalet mot Island. Efter revanschen på hemmaplan i Tammerfors njöt målvakten tillsammans med det övriga laget.

Även Alexander Ring var lättad efter matchen i Yles intervju.

– Idag spelade vi bra som ett lag. Vi tog fighten och spelade tidvis bra fotboll. Det är skönt att vinna inför hemmapubliken. Så här borde det vara varje gång. Det är skönt att kliva fram inför medierna och inte behöva komma med bortförklaringar, menade Ring.

Sin frispark hade segerskytten inte speciellt mycket att berätta om.

– Jag har tränat en hel del frisparkar i USA och sköt också några gånger på träningen igår, det var bara att klämma iväg den.

Hradecky med trippelräddning

Lukas Hradecky höll Finland i matchen i slutminuterna och njöt för fulla muggar efter segern. I den förra matchen mot Island i Reykjavik var det helt andra stämningar.

– Jag lovade åt laget att sköta min del i att fixa Island. Vi har varit skyldiga våra fans och oss själva detta. Det känns skönt att stå inför medierna och inte vara arg och sur, skrattade Hradecky.

Hradecky menade att segern hade oerhört stor betydelse för väldigt många människor.

– Idag var viljan att vinna så stark att Island inte hade en chans, det är bara att kolla statistiken, vi var mycket bättre. En stor sak för laget, fansen och vår tränarstab. Det här skall vi vänja oss vid, log Hradecky.

Kanerva hyllade bortgångne Alaja

Tränaren Markku Kanerva vet varifrån Finland fick energin att göra det där lilla extra i Tammerfors på lördagskvällen.

– Visst smakar det. Vi spelade för Pertti Alaja idag och det gav killarna en hel del extra energi. Det blev ett krig med många dueller, men vi förtjänade segern. Alla spelare där på planen är hjältar, det vore orättvist att lyfta fram någon enskild individ.

Finland fortsätter VM-kvalet på tisdag på bortaplan mot Kosovo. Matchen spelas i Albanien och sänds på Yles kanaler.

Diskussion om artikeln