Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kvalmatch regnade bort – Ukraina upp som gruppetta

Från 2017
Erton Fejzullahu och Sime Vrsaljko i kamp om bollen på en regntung plan
Bild: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Matchen mellan Kroatien och Kosovo fick avbrytas i mitten av den första halvleken, då gick det inte längre att spela på den regntunga planen. Ukraina är ny etta i gruppen efter seger över Turkiet.

Det regnade kraftigt i Kroatien på lördagen och det påverkade också kvalmatchen mot Kosovo. Matchen körde igång som planerat men i den 22:a minuten valde den svenska domaren Stefan Johannesson att avbryta då planen i Zagreb var ospelbar.

Ställningen var då 0–0 och beslutet fattades att matchen ska återupptas på söndagen.

– Båda lagen ville att matchen skulle fortsätta men det var omöjligt att spela i de här förhållandena, sa Kosovos förbundskapten Albert Bunjaki på förbundets Twitterkonto.

Kroatien som kämpar om gruppsegern står på tretton poäng efter sex matcher.

På tisdag möter Kroatien Turkiet på bortaplan medan Kosovo tar emot Finland på hemmaplan.

Jarmolenko tvåmålsskytt

Ukraina tog över förstaplatsen i gruppen då laget besegrade Turkiet med 2–0 på hemmaplan. Andrij Jarmolenko som nyligen skrev på för Borussia Dortmund gjorde båda målen i matchen.

Jarmolenko gjorde 1–0 i den 18:e minuten och 2–0 i slutet av den första halvleken. Högeryttern har nu gjort fem mål i det pågående kvalet.

Ovanlig italiensk förlust

I toppmatchen i grupp G tog Spanien ett ordentligt grepp om VM-platsen då man besegrade Italien med 3–0. Isco gjorde två mål i den första halvleken och Alvaro Morata fastställde slutresultatet till 3–0 då en dryg kvart återstod av matchen.

För grupptvåan Italien var det här den första kvalförlusten på elva år. Sedan förlusten mot Frankrike i september 2006 har laget spelat 56 kvalmatcher utan att förlora.

Resultat:

Grupp I:

Finland – Island 1–0

Kroatien – Kosovo avbruten

Ukraina – Turkiet 2–0

Grupp D:

Georgien – Irland 1–1

Serbien – Moldavien 3–0

Wales – Österrike 1–0

Grupp G:

Albanien – Liechtenstein 2–0

Israel – Makedonien 0–1

Spanien – Italien 3–0

Diskussion om artikeln