Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i kväll: Kan Tyskland rubba Ryssland i EM-finalen?

Från 2017
Uppdaterad 03.09.2017 21:30.
Programmet är inte längre tillgängligt
EM i volleyboll, final GER - RUS (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Tyskland är ute efter sitt första EM-guld i volleyboll men är i utmanarrollen då laget drabbar samman med Ryssland lite senare än väntat på grund av att bronsmatchen drog ut på tiden. Matchen förväntas köra igång kring klockan 22.

Ryssland har marscherat från 3–0-seger till 3–0-seger i EM i volleyboll. Igår krossade Ryssland Belgien medan Tyskland fick arbeta hårt för att fixa en finalplats.

Serbien ledde redan med 2–0 och hade en matchboll i det fjärde setet, men Tyskland lyckades vända och vann. Samtidigt säkrade laget sin första EM-medalj någonsin.

Ryssland har i sin tur gott om medaljer från alla tänkbara mästerskap, det senaste EM-guldet kom för fyra år sedan.

Ryska bredden

Tyskland är turneringens överraskare och deras viktigaste spelare är György Grozer, mannen som bland annat Olli-Pekka Ojansivu anser att är världens bästa spiker. Grozer är det överlägset farligaste vapnet i det tyska laget.

Rysslands Maksim Michajlov är inte så tokig han heller, men det som talar för en rysk seger är att Michajlov har gått om kamrater som han kan dela anfallsansvaret med.

Michajlov är lagets bästa poängplockare men också Dimitrij Volkov och de övriga allroundspelarna kan döda bollar med bra effektivitet. Tysklands största utmaning ligger i försvarsspelet då Ryssland har kapacitet att anfalla farligt på en så bred front.

För att Tyskland ska ha chanser måste Grozer vara på verkligt bra spelhumör ikväll.

Sändningen från EM-finalen mellan Ryssland och Tyskland startar klockan 21.30. Matchen sänds direkt på Yle Arenan och som eftersändning i TV2 efter basketmatchen Finland-Polen, uppskattningsvis klockan 22.00. Janne Karinkanta refererar på svenska.

Programmet är inte längre tillgängligt
EM i volleyboll, final GER - RUS (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln