Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Elias Kuukka knep FM-guld – Fredric Portin silvermedaljör på långdistans

Från 2017
Uppdaterad 03.09.2017 21:59.
Fredric Portin, Paimion Rasti
Bildtext Fredric Portin knep FM-silver (arkivbild).
Bild: SSL/Pirjo Valtanen

Det blev norsk seger, men guldet gick till Tammerfors då långdistans-FM i orientering avgjordes i Lappo. På damsidan var det SK Pohjantähtis Anna Haataja som knep guldet med klar marginal.

Det var Paimion Rastis Olav Lundanes som var i en klass för sig i herrarnas långdistansfinal på söndagen, men som norsk landslagsman kunde han inte premieras med FM-guld. Guldmedaljen gick istället till tävlingens tvåa Elias Kuukka från Tampereen Pyrintö.

Fredric Portin kom i mål som fyra efter ukrainska Oleksandr Krutov, men får alltså fira FM-silver i de sydösterbottniska skogarna. Koovees Jani Lakanen knep bronset.

FSO representerades enbart av OK Trian-trion Topi Hasu, Mikko Salervo och Otto Simosas, där Hasu var 34:esnabbast medan Salervo var 38:a. Simosas avbröt.

I damtävlingen var Anna Haataja klar etta. SK Pohjäntähtiorienteraren var hela fyra minuter snabbare än tvåan Henna-Riikka Haikonen. Bronset gick till Saila Kinni.

Främsta FSO-orienterare var OK77:s Ina Westerlund som kom i mål som tolva. Katja von Schoultz hämtade en 17:eplacering till OK Trian och Pargas IF:s Yvonne Gunell var 19:e snabbast i Lappoterrängen.

De fullständiga resultaten från herrarnas tävling hittar ni här, de fullständiga resultaten från damernas tävling hittas i sin tur här.

Diskussion om artikeln