Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Amerikanskor till semifinal i US Open – med identiska segersiffror

Från 2017
Uppdaterad 06.09.2017 13:03.
Venus Williams klar för semifinal i US Open.
Bildtext Venus Williams klar för semifinal i US Open.

Den nedre sidan av lottningen i damsingeln i US Open är helamerikansk efter två ytterst jämna kvartsfinaler. Venus Williams får gälla som storfavorit mot Sloane Stephens.

Venus Williams besegrade Petra Kvitova i sin kvartsfinal med siffrorna 6–3, 3–6, 7–6. Med precis samma siffror, 6–3, 3–6, 7–6, vann Sloane Stephens över Lettlands Anastasija Sevastova.

Den 37-åriga Venus Williams magnifika säsong bara fortsätter och fortsätter. Den äldre systern Williams har redan spelat final i både Australiska öppna och Wimbledon, även om hon förlorade båda. Hennes senaste Grand Slam-seger är från år 2008.

– Jag var så glad över att få se henne (Petra Kvitova) spela så där bra och glad att få spela mot henne. Jag är lyckosam att ha vunnit matchen som gick till tiebreak. Jag hoppas att vi kommer att spela liknande matcher även i fortsättningen, sade en lycklig Williams efter matchen.

Den tjeckiska tennisstjärnan och tvåfaldige Wimbledonmästarinnan Petra Kvitova knivhöggs i sitt hem i december i fjol.

Matchbollen i kvartsfinalen mellan Williams och Kvitova.

I semifinalen möter Williams alltså sin 24-åriga landsmaninna Sloane Stephens som spelar Grand Slam-semifinal för andra gången i sin karriär (första gången var i Australiska öppna 2013).

I bästa – eller värsta – fall kan semifinalerna i damsingel bli helamerikanska.

Men för att det ska ske krävs att världslistans 22:a bästa spelare Coco Vandeweghe överraskar den tjeckiska världsettan Karolina Pliskova, och att 15-rankade Madison Keys klarar av Estlands Kaia Kanepi, före detta världsranking-15:e som för tillfället dalat ner till 418:e på samma lista.

Artikeln uppdaterad klockan 13:02.

Diskussion om artikeln