Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Handelskamrarna listade landets viktigaste trafikåtgärder – fem av satsningarna i Egentliga Finland

Från 2017
Rävsundsbron
Bildtext Rävsundsbron finns med på listan.
Bild: Yle/Johanna Ventus

Handelskamrarna i Finland har sammanställt en lista över de viktigaste reparations- och utvecklingsåtgärderna inom landets trafiknät.

Fem av listans investeringsmål hittas i Egentliga Finland. De är Åbo ringväg, Riksväg 8, Riksväg 9 mellan Åbo och Tammerfors, Rävsundsbron och tågbanan mellan Åbo och Nystad.

Handelskamrarna skriver i ett pressmeddelande att trafikförbindelserna spelar en central roll då företag beslutar om investeringar.

Enligt intressebevakningschef Kaisa Lewon på Åbo Handelskammare behöver trafiklederna i Egentliga Finland ständig utveckling.

en tom tågräls
Bildtext Tågbanan mellan Åbo och Nystad finns med på listan.
Bild: Yle/Jasmine Nedergård

- Frakttrafiken i området ökade med ungefär sju procent och persontrafiken med 4 procent under den första tredjedelen av året. I och med att industrin går så bra i Egentliga Finland kommer trafiken bara att öka.

Handelskamrarnas lista över trafikinvesteringar är en utredning av landskapens värsta flaskhalsar och viktigaste utvecklingsområden. Listan representerar näringslivets åsikter då landets trafiknät utvecklas.

- Planeringen av trafiken är i ett brytningsskede, eftersom landskapen ska få ansvar över över vägnätet och trafikplaneringen, säger Kaisa Saario på centralhandelskammaren.

Diskussion om artikeln