Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slovenien och Tyskland klara för kvartsfinal i EM i basket

Från 2017
Uppdaterad 09.09.2017 20:52.
Slovenien besegrade Ukraina i EM i basket.
Bildtext Slovenien besegrade Ukraina i EM i basket.

Slovenien blev det första laget som kirrade en plats bland de åtta bästa i EM i basket. Ukraina visade sig vara en munsbit för de formstarka slovenerna. Tyskland tog sig som andra lag till kvartsfinal.

Slovenien har hittills gått som på räls i EM i basket. I gruppspelet radade laget upp fem raka segrar, bland annat över Finland, och i den första slutspelsomgången kom seger nummer sex. Ukraina var chanslöst – Sloveniens segersiffror skrevs 79–55.

Anthony Randolph var slovenernas effektivaste spelare med 21 poäng. Ukrainas etta i poängväg var Maksym Pustozvonov med 11 poäng.

Tyskland överraskade

Tyskland blev som andra lag klart för kvartsfinal efter överraskningssegern över Frankrike, en match som fransmännen ledde med hela 19–10 efter den första fjärdedelen. Frankrike hade vunnit EM-medalj i de tre senaste EM-turneringarna – nu tog det slut redan i åttondelsfinal.

Efter den inledande 10-minutersperioden kom Tyskland igen och var det effektivare laget i de tre följande fjärdedelarna. Tyskarnas seger var till slut väldigt knapp, 84–81. Daniel Theis var Tysklands bästa poängplockare med 22 poäng. Frankrikes poängetta var Evan Fournier med 27 poäng.

Italien blev det tredje laget att ta sig bland de åtta bästa i EM, på Finlands bekostnad. Kvartsfinalplats nummer fyra avgörs sent på lördag kväll i matchen mellan Litauen och Grekland. De fyra återstående åttondelsfinalerna spelas på söndag.

Artikeln uppdaterad klockan 20:51