Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Ett känsloladdat år” – Rafael Nadal suverän mästare

Från 2017
Rafael Nadal, US Open 2017.
Bildtext Rafael Nadal i en klass för sig.
Bild: AFP / Lehtikuva

Rafael Nadal är igen världens bästa tennisspelare. Det visade han med eftertryck i US Open. Spanjoren var överlägsen i finalen mot Kevin Anderson och hade inte en enda breakboll emot sig.

– Det som hänt i år är otroligt efter några säsonger med svåra skador och problem med mitt spel. Det har varit ett känsloladdat år ända sedan Australian Open.

Efter två hela säsonger utan Grand Slam-segrar har Rafael Nadal, 31, i år visat att han fortfarande hör världens absoluta tenniselit. Just nu är han de facto nummer ett.

Världsettan tog årets andra Grand Slam-titel efter uppvisningen i franska öppna i somras, då han besegrade Kevin Anderson i nattens US Open-final.

Sydafrikanen hade inte en enda breakboll och förlorade i tre raka set (3-6, 3-6, 4-6). Anderson var framme i sin första Grand Slam-final – Nadal tog sin 16:e titel. Endast Roger Federer har fler (19) i herrsingel.

– Rafa, vi är lika gamla men ändå har jag sett upp till dig hela mitt liv, sa Anderson efteråt. Det var en ära att få spela mot dig. Du är en av tennisens främsta ambassadörer.

Källor: FNB-AFP

Diskussion om artikeln