Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TPS strök kvinnliga dansarna från hockeyläktaren: ”Jag är ledsen”

Från 2017
Uppdaterad 12.09.2017 09:01.
Cheerleaders på TPS-Lukko, januari 2016.
Bildtext Dansarna försvinner från TPS hemmamatcher.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Ishockeyligaklubben TPS vill utveckla sin läktarservice och har valt att avstå från att anlita dansgruppen HC TPS Cheerleaders under hemmamatcher.

När TPS i säsongens hemmapremiär besegrade Tappara med 6–2 saknades de kvinnliga dansarna som uppträtt i Åbohallen i snart två decennier.

Beslutet är enligt TPS vd Mika Eskola ett led i utvecklingen av läktarservicen under matcherna. Man satsar i stället allt mer på en mobilapplikation som möjliggör för åskådare att beställa mat och dryck direkt till läktaren.

– Vi hade velat att dansflickorna hade gjort också annat än dansat, men kom inte överens om ett avtal, berättar Eskola till Turun Sanomat.

– Problemet är att det börjar vara för mycket trafik på läktargångarna om också dansflickorna finns där. Vi funderade om det kunde ha kombinerats, så flickorna hade dansat lite mindre och serverat vid sidan om.

Då dansgruppen inte gick med på den förnyade arbetsbeskrivningen ska klubben nu i stället ta in ett antal tonåringar för att sköta serveringen till läktarna.

”Vädjar till svartvita hjärtan”

Eskola säger att beslutet gäller denna säsong och att man tar en ny titt på ärendet på våren. Satu Sarparanta, medlem i dansgruppen HC TPS Cheerleaders, hoppas på en fortsättning.

– Jag är ledsen över TPS beslut och vädjar nu till svartvita hjärtan, skriver Sarparanta i ett inlägg på Facebook och ber bland annat människor att skicka besviken respons till TPS.

– Förhoppningsvis lyssnar man på Åboborna och dagen igen kommer då barn blir inspirerat av dans när de ser de svartvita dansarnas energiska exempel i hallen.

Edit 12.9 kl. 8.56: Dansgruppens namn ändrat från TPS Kissat till HC TPS Cheerleaders, som tog över efter Kissat inför förra säsongen.

Diskussion om artikeln