Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Trumps inreseförbud godkändes i domstol, sociolog föreslår kortare arbetstid

Från 2017
Uppdaterad 13.09.2017 06:42.
Kvinna vid dator.
Bildtext Dags att stänga datorn och sluta jobba? Sociologen Roland Paulsen föreslår kortare arbetstider.
Bild: Shutterstock.

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Inrikes:

Antalet finländare som drabbades av våld var i fjol lägre än på tio år. Trots det har känslan av otrygghet ökat. Ari Evwaraye tror att det beror på att folk påverkas av massmedia och sociala medier.

Konkurrensavtalet har gett finländare lite längre arbetsveckor, men den svenska sociologen Roland Paulsen tror att det finns skäl att korta av arbetstiden i stället.

Den misstänkte för knivattacken i Åbo planerade först att angripa ett militärt mål i staden, rapporterar Lännen Media. Han avvek från sin ursprungliga plan kort före attacken i Åbo centrum. Lännen Media uppger att uppgifterna har bekräftats av flera källor.

Utrikes:

Dödstalet fortsätter att stiga efter monsterorkanen Irma som svepte över Karibien innan den tog i land i Florida. Man har nu bekräftat minst 55 dödsoffer efter att dödstalet steg i Florida, där minst 12 människor omkom.

USA:s Högsta domstol har gett president Donald Trump en delseger i den utdragna tvisten om hans omstridda inreseförbud. Det är dåliga nyheter för 24 000 flyktingar som väntade på att få komma in i landet.

Jean-Claude Juncker håller sitt årliga tal om tillståndet i Europeiska unionen, ”State of the Union”, i dag klockan 10 finsk tid. Juncker har själv kallat talet för det viktigaste i hans politiska karriär.

Vädret:

Lokala regnskurar i landets västra och norra delar, nära östgränsen kan det bli ihållande regn. I övrigt är det halvklart till mulet. Temperaturen i landets södra och mellersta delar 13 till 17 grader, i norr 12 till 15 grader.

Diskussion om artikeln