Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leskinen inledde och avslutade målskyttet – första hemmasegern för Kärpät

Från 2017
Ville Leskinen i Kärpät
Bildtext Ville Leskinen gjorde två mål mot Pelicans.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

Ville Leskinen gjorde två mål medan Charles Bertrand stod för 1+1 då Kärpät tog sin första hemmaseger för säsongen. Karpät besegrade Pelicans med 5–2.

Ville Leskinen har öppnat målkranarna den här säsongen. I segermatchen över Pelicans gjorde han sina två första mål för säsongen.

Leskinen kvitterade till 1–1 i slutet av den första perioden och satte sedan 5–2 i tom bur då 45 sekunder återstod av matchen.

Bakom den första hemmasegern låg också fransmannen Charles Bertrand som stod för 1+1. Bertrand har kommit gång bra i sin nya klubb och har nu stått för 3+1 på fyra matcher.

Tack vare segern steg Kärpät till sjätte plats i tabellen. Laget har spelat ihop sju poäng på fyra matcher.

Ny förlust för Jukurit

För Jukurit fortsätter det att gå riktigt tung i början av säsongen. Ikväll åkte laget på sin fjärde raka förlust då Lukko var starkare på hemmaplan och vann med 4–1.

Lukko avgjorde matchen i den andra perioden då laget gjorde tre mål på sju minuter. Eero Somervuori, Toni Koivisto och Eetu Koivistoinen lyckades med målskyttet i mittperioden.

Jesper Piitulainen reducerade för Jukurit i början av den sista perioden men Janne Niskala gjorde avgörande 4–1 då tre minuter och femton sekunder återstod av matchen.

Lukko ligger nu tvåa i tabellen, en poäng efter ledande Ässät.

Resultat:

Kärpät – Pelicans 5–2

Lukko – Jukurit 4–1

Diskussion om artikeln