Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Aarnio bestrider sex med prostituerad: "Har inte ens rört henne"

Från 2017
Uppdaterad 15.09.2017 14:42.
Jari Aarnio i hovrätten.
Bildtext Jari Aarnio (stående) hördes i hovrätten fredag morgon.
Bild: Lehtikuva / Mikko Stig

Hovrättsbehandlingen av narkotika- och tjänstebrottsförgreningen i fallet kring Jari Aarnio fortsatte på fredagsmorgonen med att Aarnio själv hördes. Han bestred att han haft sex med Saara som verkat som prostituerad.

- Jag har aldrig haft sex med Saara. Det är min uppfattning att jag aldrig ens rört vid henne, sade Aarnio.

Det är min uppfattning att jag aldrig ens rört vid henne.

― Jari Aarnio om Saara

Orsaken till att poliser uppsökt hennes lägenhet var att det kommit ogrundade anmälningar om henne. Dessutom sade han sig personligen ha lovat en rik affärsman att han ska sköta om Saara.

Aarnio har tidigare uppgett att han fått nästan en halv miljon i kontanter av affärsmannen.

Hon var absolut inte en källa. Vi hade ju registrerat alla källor ända tills registret lades ned.

― Jari Aarnio om Saara

Aarnio säger att Saara inte egentligen var en informationskälla för polisen trots att hon regelbundet fick besök av yrkeskriminella.

- Hon var absolut inte en källa. Vi hade ju registrerat alla källor ända tills registret lades ned. Hon var absolut inte en informant utan bara en typisk person som polisen stöter på i sitt jobb.

Tio års dom i tingsrätten

När behandlingen inleddes på torsdagen kretsade det mest kring frågan om det som Saara berättat är tillförlitligt. Hon berättade att Aarnio regelbundet besökte henne för att ha sex, ofta under tjänstetid.

Enligt åklagarsidan bevisas det här av dna som hittats på en skinnstol där paret enligt Saara haft sex.

Tingsrätten konstaterade i sin dom det bevisat att Aarnio hade sex på arbetstid och dessutom medverkade till Saaras prostitution genom att förvara hennes pengar.

Nekar till brotten

Tingsrätten dömde Aarnio till tio års fängelse för grova narkotikabrott och grova brott mot tjänsteplikt. Enligt tingsrätten hade Aarnio bland annat hand om telefonerna som användes för att organisera handeln med hundratals kilo narkotika.

Aarnio nekar till brotten. Han hävdar att telefonerna användes av polisen för kontakter med informationskällor.

Aarnio har redan en dom på tre år som vunnit laga kraft. Domen gäller Trevochärvan, där hovrätten konstaterade att Aarnio haft en dubbel roll i bolaget och i Helsingforspolisen, som köpte övervakningsutrustning av bolaget.

FNB

Diskussion om artikeln