Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trots tuffa läget – Tromsö förlänger med Valakari

Från 2017
Simo Valakari, Tromsö.
Bildtext Simo Valakari får fortsatt förtroende i Norge.
Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press

Tromsö IL krigar mot nedflyttning. Då väljer klubben att ge Simo Valakari ett treårskontrakt. "Jag är väldigt glad över att få chansen att göra resultat med en klubb som har stor potential", säger finländaren.

Med nio omgångar kvar i den norska ligan ligger Tromsö pyrt till. Efter en blytung förlust mot bottenkonkurrenten Kristiansund förra helgen har Tromsö fyra poäng upp till kvalstrecket.

Trots det tuffa läget har klubben valt att ge Simo Valakari sitt förtroende. I dag blev det klart att den finländske tränaren, som har tränat SJK i fotbollsligan, förlänger sitt avtal till 2020.

– Jag är väldigt glad över att få chansen att göra resultat med en klubb som har stor potential. Det viktiga i år är att hålla kvar klubben i högsta serien, men jag ser också fram emot att få vara med och utveckla klubben och spelarna, säger Valakari till klubbens webbplats.

En seger på fem matcher

Valakari kritade på ett avtal över den här säsongen i juli. Sedan dess har det blivit en seger, ett kryss och tre förluster i ligan.

– För oss är det viktigaste att det finns en förståelse för hur klubben ska utvecklas. Det finns nu. Allt fokus ligger nu på att fixa kontraktet, säger sportchefen Svein Morten Johansen.

Tromsö möter mittenlaget Odd i nästa omgång den 21 september.

Diskussion om artikeln