Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uefa utreder publikkaoset – Wenger: ”Orättvist att straffa oss”

Från 2017
Arsenal-Köln, supportrar.
Bildtext Köln hade med sig ett supporterfölje på 20 000 personer till London.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Arsenals Europa League-möte sköts upp en timme på grund av oroligheter vid Emirates Stadium. Uefa kommer att titta på oredan som orsakades av supportrarna.

Arsenal vände och vann Europa League-premiären mot Köln på hemmaplan med 3–1, men matchen överskuggades av de oroligheter som fanns runt arenan i London.

Dusten startade en timme senare än planerat. Den huvudsakliga orsaken ska ha varit att nästan 20 000 Kölnsupportrar hade tagit sig till London för matchen, men bara 3 000 hade biljett.

Det ledde till kaosscener utanför Emirates Stadium. De tyska fansen ska ha försökt storma insläppen och det blev också flera slagsmål.

Nu har det europeiska fotbollsförbundet Uefa öppnat en utredning och båda klubbarna undersöks – Köln för att ha stört ordningen, använt fyrverkeripjäser och kastat föremål, medan Arsenal utreds för att blockerat trappor vid bortasektionen.

Kölnsupportrar.
Bildtext Kölns supportrar firade rejält efter lagets ledningsmål.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Trodde matchen skulle ställas in

Många Kölnsupportrar lyckades komma över biljetter på svarta marknaden. I ett uttalande skriver Arsenal att man är väldigt besviket över detta.

Efter slutsignalen menade Arsenals tränare Arsène Wenger att han i ett skede trodde att matchen skulle ställas in. Trots stöket runt arenan säger Wenger i dag att det är fel att straffa Arsenal.

– Det skulle vara helt orättvist, eftersom jag tycker att vi förberedde oss väl för att sätta stopp för personer som inte är Arsenalmedlemmar att köpa biljetter, säger Wenger till Sky Sports.

Uefa kommer att behandla ärendet den 21 september.

Diskussion om artikeln