Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Räikkönen efter kaoset: ”Fanns inget att göra”

Från 2017
Kimi Räikkönen.
Bildtext Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen gjorde livet surt för varandra.
Bild: EPA

Efter en kurva var Singapores GP över för Kimi Räikkönen. Han skyller inte på någon. ”Alla har säkert sin egen åsikt”, säger han till C More.

Dagens formel 1-race i Singapore blev en mardröm för Ferrari. Stallet var förhandsfavorit, tog pole position i går genom Sebastian Vettel – och kammade noll i själva loppet.

Både Kimi Räikkönen och Vettel försvann direkt i kaoset vid starten, tillsammans med Red Bulls Max Verstappen. I stället tog sig VM-ledaren Lewis Hamilton hela vägen till täten och drygade ut avståndet till Vettel.

Efter racet var Vettel fåordig. Speciellt mycket muntrare var inte Kimi Räikkönen.

– Jag kunde inte göra något speciellt. Jag startade bra, gick till vänster och plötsligt träffades mitt bakdäck. Då kan man inte göra något. Det gick snabbt och dåligt, säger Räikkönen till C More.

Verstappen skyller på Vettel

Efter loppet kommer den kraschande trion att kallas till samtal med domarna. I intervjuerna ville Räikkönen inte peka ut en syndabock.

– Alla har säkert sin egen åsikt om vem som gjorde fel, men resultatet förändras inte. Om det går bra i hundra meter värmer det inte speciellt mycket.

Verstappen säger däremot att Vettel ska bära hundhuvudet.

– Sebastian svängde mot mig. Han kanske inte såg Kimi, men det vore en undanflykt. Om man krigar om VM-titeln, borde man undvika de riskerna.

Diskussion om artikeln