Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inga mål i engelska stormötet – Luiz utvisad

Från 2017
David Luiz.
Bildtext David Luiz fick rött kort efter en tuff satsning i slutminuterna.
Bild: EPA

Chelsea och Arsenal fick nöja sig med varsin poäng i Londonderbyt. ”Jag tycker att vi var nära att vinna matchen”, säger Arsène Wenger.

Det fanns en rad frågetecken runt Arsenals defensiv inför dagens stormöte i Premier League. Skulle backlinjen svikta en gång till i tufft läge?

För några veckor sedan rasade ”Gunners” ihop totalt borta mot Liverpool. Man föll med 4–0 – och det kunde ha blivit ännu mera.

I dag hade Wenger lyckats täta till bakåt. Då blev det 0–0 borta mot Chelsea.

– Det handlade om att visa karaktär och svara efter vår förra bortainsats. Det blev en stor kamp och jag tycker att vi var nära att vinna, säger Wenger i en tv-intervju.

Bortdömt mål

Chelsea startade bäst, men Arsenal tog sig i kragen och brände ett par jättelägen. Med kvarten kvar hade Shkodran Mustafi också bollen i mål, men det blev avblåst för offside.

– Vi visste vad som inte räckte till mot Liverpool. Nu var vi fokuserade och beslutsamma. Vi visade rätt attityd och var nära seger, säger Wenger.

I slutminuterna såg Chelseas David Luiz rött efter en tuff satsning mot Sead Kolasinac. Varken Wenger eller tränarkollegan Antonio Conte ville säga något om situationen.

– Vi respekterar domarna och jag ville inte kommentera det, säger Conte och fortsätter:

– Vi visste vilken typ av match det skulle bli. Krysset är okej. Båda lagen ville vinna.

Resultat:

Chelsea–Arsenal 0–0

Diskussion om artikeln