Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målkalas i Vegas Golden Knights första träningsmatch i NHL

Från 2017
Uppdaterad 18.09.2017 12:45.
Olli Juolevi draftades av Vancouver Canucks.
Bildtext Olli Juolevi debuterade i NHL:s Pre-Season.
Bild: YLE / Tommi Seppälä

Vegas Golden Knights inledde sin NHL-sejour med dunder och brak. Nio gjorda mål och fyra insläppta mot ett Vancouver Canucks med Olli Juolevi men utan Markus Granlund.

Golden Knights främsta anfallsvapen var Tyler Wong (3+1), en 21-åring som tills vidare inte spelat en enda match i NHL men radat upp höga poäng i juniorligan WHL.

– Jag var väldigt nervös inför matchen, precis som största delen av vårt lag. Som tur fanns det några rutinerade spelare som lugnade ner oss i omklädningsrummet, sade Wong.

Las Vegas finländska besättning Erik Haula och Teemu Pulkkinen spelade inte i målkalasmatchen. Det gjorde inte heller Canucks Markus Granlund som hör till Vancouvers A-lag som spelar träningsmatcher i Kina denna vecka.

Olli Juolevi lirade däremot på Vancouvers backlinje men noterades inte för några poäng. Däremot blev det –2 i plusminusprotokollet.

Den 19-årige juniorvärldsmästarens tag på isen fick kritikerna att tvivla på hans chanser att slå igenom i NHL i år.

Jori Lehterä var på spelhumör i sin första träningsmatch för sin nya klubb Philadelphia Flyers. 1+1 bokfördes Lehterä för i matchen som Islanders vann efter förlängning med 3–2. Den finländske målvakten Christopher Gibson spelade ungefär halva matchen och räddade 14 skott.

Golden Knights – Canucks 9–4
Flyers – Islanders 2–3

Edit: Klockan 12:28: Ja, inte skulle det ju stå Nights, utan givetvis Knights...

Diskussion om artikeln