Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Florida Panthers och Arizona Coyotes bytte spelare

Från 2017
Jason Demers spelade i VM i våras.
Bildtext Jason Demers spelade i VM i våras.
Bild: AOP / Emil Hansson

Florida Panthers och Arizona Coyotes har bytt spelare inför den stundande NHL-säsongen. Arizona bräddar försvaret i form av Jason Demers, medan Florida förstärker i anfallet i och med anskaffningen av Jamie McGinn.

Jason Demers spelade i fjol 81 matcher för Panthers i vilka han stod för nio mål och 19 assist. Den 29-årige Demers är inne på det andra året av sitt femåriga kontrakt vars årliga värde är ungefär 4,5 miljoner dollar. Demers har spelat totalt 504 matcher i NHL:s grundserie i vilka han stått för 171 poäng. Han har utöver Florida Panthers spelat för San Jose Sharks samt Dallas Stars.

För den 29-årige Jamie McGinn är den kommande säsongen likväl hans andra inom ramen för hans nuvarande treåriga kontrakt som är värt kring 3,3 miljoner dollar per säsong. I fjol stod han för poängen 9+8=17 i 72 matcher för Coyotes. Totalt har han spelat 522 NHL-matcher med poängen 100+84=184 poäng. Utöver Arizona Coyotes har han spelat för Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Colorado Avalanche och San Jose Sharks.

Bägge två är kanadensare. Jason Demers namn klingar eventuellt bekant för vänner av den inhemska FM-ligan: han spelade i Uleåborgslaget Kärpät under lockoutsäsongen 2012–2013. Då var saldot goda 5+16=21 på 30 matcher. I våras spelade han i Kanadas landslag som fick VM-silver.