Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

MGP presenterar: Venior, Krista, Jakob, Miira!

Från 2017
Uppdaterad 20.09.2017 22:07.
MGP 2017 Jury: Krista Siegfrids, Jakob Norrgård och Miira Holländer. Gästartist Venior

MGP - Melodi Grand Prix - bjuder i år på gästartisten VENIOR.
I den prestigefyllda juryn sitter Krista Siegfrids, Jakob Norrgård från Humorgruppen KAJ och Miira Holländer som är expert på just unga och musik.

VENIOR

Artisten Venior, a.k.a. Emelie Sederholm
Bild: Venior / Sony Music

Venior, a.k.a. Emelie Sederholm, är 22-åringen som tävlade i MGP både som 13-åring och 15-åring, gav ut sin första låt "Breathe deep, Fall slowly" själv som 17-åring, som värvts av Sony Music och som redan hunnit bo utomlands i flera år och skapat musik.

Låtar som "Na na na", "Sugar Rush" och senast "Wild Flower" har gett henne ett anseende som en spännande, mångsidig, kreativ musiker och ett av de stora löftena i musikbranschen.

Hon är en singer/songwriter som är känd inte bara för att vara musikaliskt skicklig och banbrytande, utan som också levererar en karismatisk show. Det ser vi fram emot när hon än en gång får stiga upp på MGP-scenen, efter 8 år. Nu som en förebild för de tio pinfärska stjärnorna som tävlar i årets final.

~

Juryn står för 50% av resultatet

Juryn i MGP står för musikalitet, egen erfarenhet, insikt i musikbranschen och förståelse för unga musicerande artister.

Krista Siegfrids

Krista Siegfrids
Bild: Krista Siegfrids

Krista Siegfrids är minsann känd för hela Finland sedan hon representerade Finland i Eurovisionen 2013 med låten "Marry Me" och myntade uttrycket "More is More".

Hon visar sin diversitet genom att också ha gett ut låtar som "Can you see me?" och hennes senaste singel för oss 12 år tillbaka i tiden, till "1995".

Hon har också stått på scenen i The Voice of Finland och i svenska Melodifestivalen, så hon om någon förstår det här med att tävla i sångtävlingar i tv, precis som våra MGP-finalister nu gör för första gången på lördag 23 september 2017.

Krista har också setts som domare i The Voice Kids så hon har erfarenhet av att jobba med musicerande barn.

Jakob Norrgård

Jakob Norrgård från Humorgruppen KAJ.
Bild: Eva lingon ltd Ab Oy

Jakob Norrgård är en av de tre killarna i Humorgruppen KAJ som började på med lite små sketcher och kul sånger redan som unga, och som slagit igenom stort med sina helgalna roligheter på dialekt.

Det har blivit låtar, skivor, musikvideon, uppträdanden och helkvälls teatershower och det går hem för både gammal som ung.

Tungvrickaren "Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo" för några år sen minns väl alla, och efter det har det blivit bl.a. "Taco Hej (Me Gu$ta)" och "Pa to ta na kako?". (Kolla in videon till Taco Hej, den är filmad i EN tagning!).

Jakob är också bekant för publiken som radioröst i X3M morgon, men där gjorde han faktiskt sin sista sändning (på ett tag) förra veckans fredag, eftersom han tillsammans med Kevin och Axel i KAJ ska börja skriva på en musikal för Wasa teater som har premiär nästa höst.

Miira Holländer

Miira Holländer
Bild: Viggo Holländer

Miira Holländer hör till de drivande krafterna inom De Ungas Musikförbund i Svenskfinland r.f. (DUNK) och Rock Donna, två organisationer som aktivt jobbar med att utveckla det finlandssvenska musikfältet för barn och unga. DUNK arrangerar bland annat Skolmusikfestivalen medan Rock Donna jobbar för att stärka flickors självförtroende genom musik.

Miira har själv studerat musik och uppträtt en del på hobbybasis. Genom sitt arbete har hon jobbat med workshops och på läger med barn och unga, och stött dem i sitt musicerande och sin scennärvaro.

Juryns åsikt + din åsikt = vinnaren i MGP

Juryn tittar och lyssnar på plats i studion i Böle på lördagen och ger sedan sina röster individuellt. De slås ihop och står för 50% av resultatet i tävlingen. Den andra halvan består av resultatet i telefonomröstningen där just du har en chans att påverka genom att per sms rösta på just den artist du tycker förtjänar att vinna.

Du kan rösta genom att skicka ett SMS med artistens startnummer till 050 90 200 50. Det är bara möjligt att rösta under finalen kl. 18.00-19.30.

Direktsändningen på Yle Arenan kan också ses utomlands och det går även att rösta med en telefon med ett utländskt abonnemang. Tillägg då +358 innan telefonnumret.

MGPs instagramflöde