Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nya avsnitt av Vid liv 24 inspelade – ÅUCS är åter med

Från 2017
Uppdaterad 22.09.2017 10:37.
Inspelning av Vid liv 24 h pågår på barnintensiven i ÅUCS.
Bild: Yle/Peter Petrelius

En av årets kanske mest fascinerande teveserier sändes genast efter årsskiftet. Serien Vid liv 24 H samlade då miljonpublik. I januari är serien tillbaka med sju nya avsnitt.

På onsdagseftermiddagen ligger några patienter på barnintensiven vid ÅUCS. Roosa ligger i en av sängarna och hennes mamma sitter på en stol bredvid henne. På morgonen har Roosa varit på en ryggoperation och håller nu på att vakna upp.

Operationen har varit krävande, men lyckad. Hon knapprar på mobilen, men får snart en surfplatta framför sig. Hennes kompisar i Varkaus har skickat henne hälsningar och önskar att hon ska krya på sig.

En kameraman klädd i sjukhuskläder har under dagen följt Roosa, mamman och vårdarna. Kameran följde dem då de kom till sjukhuset, under operationen och nu då de kommit till avdelningen.

Ett dygn på sjukhus

Inspelningarna av nya avsnitt för serien Vid liv 24 H pågick under ett dygn på landets alla universitetssjukhus och andra platser. De började klockan sex på onsdagen och avslutades ett dygn senare.

Pargasbon Malin Järvinen jobbar som sjukskötare på barnintensiven och är en av de personer som är med i serien. Hon följde den första säsongen och tyckte att det var synd att det var så lite från Åbotrakten. Hon tänkte att hennes avdelning kunde få vara med i den andra säsongen.

– Det var väl lite påtryckning från kollegorna som sade att du ska nog söka med.

Sagt och gjort. Järvinen meddelade sitt intresse för att vara med i programmet och i augusti hörde tevebolaget av sig och sade att de gärna kommer till avdelningen.

– För en vecka sedan ringde de mig från produktionsteamet och sade att patienten har gett lov för att vara med. De frågade om det är okej att de kommer till avdelningen och jag sa att det går bra.

Kameraman vid inspelningen av Vid liv 24 H.
Bild: Yle/Peter Petrelius

Radio Vega Åboland

Programmet är inte längre tillgängligt

Andra säsongen av Vid liv 24 H har premiär den 7 januari och avsnitten visas då inom loppet av en vecka. Den första säsongen finns på Arenan och bjuder på glimtar från avdelningarna på ÅUCS. I det andra avsnittet i fjolårsserien följer kamerorna vårdarbetet i Houtskär.

Diskussion om artikeln