Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coutinho prickade in drömmål – Klopp: "Glada att han är här"

Från 2017
Philippe Coutinho.
Bildtext Philippe Coutinho var riktigt glad efter det fina frisparksmålet.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Finns motivationen där? Jodå, den verkar göra det. Philippe Coutinho klev fram mot Leicester och visade varför Barcelona jagade honom så intensivt i somras. "Han producerar magi i viktiga lägen", säger Jordan Henderson.

Upploppet på transferfönstret kantades av Barcelonas försök att locka Philippe Coutinho till Spanien. Liverpool vägrade att sälja brassen som uppgavs vara borta från Premier League-spel i augusti på grund av en ryggskada.

Nu är Coutinho i speldugligt skick igen – och han ser ut att vara taggad på en vinter till i Liverpool. I dag svarade han eventuella belackare med ögonblick av briljans.

Först spelade han fram Mohamed Salah till 1–0 med ett fint inlägg, sedan fyllde han på med ett klassiskt Coutinhomål. Mittfältaren är en utmärkt frisparksskytt och det utnyttjade han vid 2–0-målet. Bollen gick in i en perfekt bana och efteråt jublade Coutinho rejält.

– Coutinho är en fantastisk spelare. Han producerar magi i viktiga lägen. Det ger oss självförtroende för framtiden, säger Jordan Henderson till BT Sport.

– Ingen tvivlade på det här. Det är solklart att han är spelaren med mest kvalité och vi är glada att ha med honom, säger tränaren Jürgen Klopp.

"Förtjänade tre poäng"

I slutändan blev Henderson matchvinnare för Liverpool. Engelsmannen skickade in 3–1 i mitten av den andra halvleken. Det räckte till seger – även om det var nära att bli ett nytt tapp för Reds.

Jamie Vardy reducerade i den 69:e minuten och bara några minuter senare brände samme Vardy en straff.

– Vi förtjänade tre poäng och det bevisar att vi är med i matchen. Nu ska vi ta nästa steg, säger Klopp.

Vinsten var nödvändig för Liverpools del. I september har det gått trögt för laget, bland annat åkte man på en 5–0-förlust mot Manchester City.

Resultat:

Leicester–Liverpool 2–3 (1–2)

Diskussion om artikeln