Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tre poäng av Puljujärvi – hyllas efter matchen

Från 2017
Uppdaterad 24.09.2017 08:36.
Jesse Puljujärvi med lagkamrater i Edmonton, hösten 2016.
Bildtext Jesse Puljujärvi gjorde två mål mot Winnipeg.
Bild: All Over Press

Efter två perioder fick Jesse Puljujärvi ta plats i första kedjan tillsammans med Connor McDavid. Det gav resultat. Puljujärvi stod för 2+1 då Edmonton besegrade Winnipeg med 6–2.

Ska Jesse Puljujärvi slå igenom på allvar den kommande säsongen och ta en ordinarie plats i Edmontons NHL-trupp? Nattens insats mot Winnipeg Jets försämrade åtminstone inte chanserna.

Puljujärvi inledde matchen i den andra kedjan tillsammans med Jussi Jokinen och Ryan Nugent-Hopkins. Till den tredje perioden fick han ta plats i första kedjan tillsammans med fixstjärnan Connor McDavid och då lossnade det.

Först spelade han fram till McDavids 3–2-mål i början av den sista perioden och några minuter senare snappade han upp en sargstuds och petade in 4–2 i numerärt överläge.

I slutet av perioden hittade Jujhar Khaira Puljujärvi i slottet och finländaren satte 6–2, även den här gången i numerärt överläge.

Puljujärvi spelade nästan tretton minuter och utsågs till matchens första stjärna.

– Han spelade riktigt bra i den tredje perioden. Han är stor, stark och har ett riktigt bra skott. Jag sa åt honom innan matchen att bara gå ut på isen, ha roligt och tänk inte för mycket, sa Patrick Maroon efter matchen.

McLellan: Ville få igång Jesse

Tränaren Todd McLellan säger att han ville skicka signaler både till Puljujärvi och till Ryan Strome då han valde att vaska om i kedjorna efter den andra perioden.

– Jag ville få igång Jesse och det lyckades, han spelade bra tillsammans med Connor. Förra säsongen handlade mycket om att han skulle anpassa sig till livet här och språket, han har gått vidare från det nu och tar mer ansvar.

– Han bli mer självsäker men vi ska komma ihåg att han fortfarande bara är 19 år. Han blir bättre men det finns fortfarande steg att ta, sa McLellan.

”Självförtroende betyder allt”

Connor McDavid hoppas att den här matchen ska ge Puljujärvi en självförtroendeboost.

– Han är en ung spelare och självförtroende betyder allt. Att känna att man hör hemma i den här ligan och kan spela mot de bästa. Förhoppningsvis ger det här honom bra självförtroende, sa McDavid.

Jussi Jokinen gjorde ett mål i matchen. Han kvitterade till 1–1 i mitten av den första perioden. Patrik Laine spelade inte för Winnipeg.

Resultat:

Vancouver – Los Angeles 4–3 e.str

Minnesota – Colorado 2–1
MIN: Granlund 1+1
MIN: Koivu 0+1

Detroit – Boston 5–1

Buffalo – Toronto 1–3
BUF: Ristolainen 0+1
TOR: Kapanen 1+1
TOR: Kaskisuo 7/7 (inbytt 40.00)

Ottawa – Montreal 5–1
MTL: Lehkonen 0+1

New Jersey – NY Rangers 2–1

Washington – Carolina 1–4
CAR: Teräväinen 0+1

St. Louis – Dallas 0–4
DAL: Lehtonen 21/21
DAL: Hintz 0+2

Chicago – Columbus 2–3
CBJ: Korpisalo 52/54

Arizona – San Jose 4–5 e.str
ARI: Raanta 28/32 (utbytt 40.00)
SJS: Donskoi 0+1

Edmonton – Winnipeg 6–2
EDM: Jokinen 1+0
EDM: Puljujärvi 2+1

Diskussion om artikeln