Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

BK-46 kämpar till slut i division 2 i fotboll

Från 2017
Två fotbollsspelare och en boll på en fotbollsplan
Bildtext John Fagerström bakom en SalPa-spelare på Karis centralidrottsplan.
Bild: Patric Westerlund

Det blir säsongens sista fotbollsmatch som avgör om BK-46 herrar kvalar till division 1 eller inte. I går blev det oavgjort mot serieettan SalPa på hemmaplan i Karis.

Matchen slutade 1-1. SalPas Lucas Gabrielsson gjorde 1-0 i slutet av första halvlek. BK-46 John Fagerström kvitterade på straff i 58:e matchminuten.

Det här innebär att BK-46 ligger trea i serietabellen när en matchomgång återstår.

BK-46 är endast en poäng efter serieledande SalPa. Karislaget ha lika många poäng som tvåan FC Viikingit, men målskillnaden är ett mål i Viikingits favör.

Chans till 2-1

I 31:a minuten bytte BK-46 målvak. Jere Aalto skadades då en av de egna spelarna av misstag steg på honom. Jere Jauhianen fick i stället ta plats i målet.

Senare i matchen hade Fagerström möjlighet att göra 2-1 framför ett tomt mål, men missade och en SalPa-spelare hann fram.

BK-46 spelare Alieu Ceesay och Vili-Verneri Roivainen drog på sig gula kort. Eftersom de från tidigare hade gula kort är båda spelarna avstängda i den sista matchen.

Otto Hirvonens säsong är över på grund av en skada.

Möter tabelljumbon i sista matchen

Det här innebär att BK-46 åker till Mattby i Esbo med ett decimerat lag på lördag (30.9). BK-46 möter då tabelljumbon EsPa.

- Det blir en intressant sista omgång, säger BK-46 lagledare Kjell Dahlberg.

Dahlberg säger att BK-46 har alla chanser att bli tvåa i tabellen. Om laget dessutom blir den bästa tvåan av i de tre division 2-zonerna tar sig laget till division 1-kval.

- Vi kämpar till slut, det blir klart efter nästa lördags matcher, poängterar Dahlberg.

Förnyat kontrakt med Koyate

BK-46 har fört diskussioner med spelarna inför nästa säsong. Det som är klart är att Banglay Theodor Koyate fortsätter i Karisklubben nästa år.

För flera av spelarna hänger fortsatt kontrakt i vilken division Karisklubben spelar nästa år.

Det här gäller bland annat BK-46 skyttekung John Fagerström som har gjort elva mål under årets säsong.

Diskussion om artikeln