Hoppa till huvudinnehåll

Sport

ESPN: Dwyane Wade på väg till Cleveland Cavaliers

Från 2017
Dwayne Wade
Bildtext Dwyane Wade har hört till NBA:s bästa spelare alltsedan de tidiga åren i Miami Heat.
Bild: EPA

Enligt den amerikanska sportkanalen ESPN är basketstjärnan Dwyane Wade nära en flytt från Chicago Bulls till Cleveland Cavaliers.

I söndags köptes Wade ut av sin klubb Chicago Bulls och lär enligt uppgift ansluta sig till Cleveland Cavaliers på ett ettårigt kontrakt. Det innebär också att han återförenas med sitt radarpar LeBron James – en duo som ledde Miami Heat till fyra NBA-finaler och två NBA-titlar åren 2012 och 2013. Wade var dessutom med i Miami Heats mästerskapslag redan 2006, medan James vann sin tredje NBA-titel med Cleveland Cavaliers 2016.

Clevelands lag ser stenhårt ut med spelare som James och Wade samt Kevin Love, JR Smith, Tristan Thompson och Isaiah Thomas, som dess värre torde hållas på skadelistan åtminstone hela höstsäsongen.

Enligt ESPN ser såvälClevelands tränare Tyronn Lue som lagkamraten Tristan Thompson fram emot att få erfarne Wade till sin trupp.

– Det är alltid en utmaning att få nya spelare och nya pusselbitar till laget, men jag ser fram emot utmaningen, och det gör spelarna också. Det kommer att bli ett bra år för oss, säger Lue enligt ESPN.

– Han (Wade) är bekant för nästan alla av oss, endera för att man spelat mot honom eller med honom. Han är en veteran och har alltid varit en bra lagkamrat. Vi har aldrig hört något illa om honom, säger Thompson enligt ESPN.

Wade spelade för Miami Heat åren 2003–2016 och i Chicago Bulls säsongen 2016–2017.

Diskussion om artikeln