Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilonen och Korhonen har häng på täten: ”Den bästa puttdagen någonsin”

Från 2017
Mikko Ilonen, 2017.
Bildtext Mikko Ilonen ligger på delad tredje plats efter första rundan.
Bild: imago / Bildbyrån / All Over Press

Mikko Ilonens puttning fungerade som en dröm och han är ett slag från ledaren i Europatourtävlingen i golf i Storbritannien. Ilonen gick första rundan på 64 slag, vilket också Mikko Korhonen gjorde.

– Det här var dagen då jag sänkte alla puttarna som hade den minsta chans att gå in. Jag skulle säga att med den mätaren var det här den bästa puttdagen någonsin, sade Ilonen i ett pressmeddelande.

De två var i gemensam ledning i ett skede av tävlingen, en historisk händelse för det har aldrig förut hänt i Europatoursammanhang att två finländare lett tillsammans i slutet av en runda.

”Märkligt spel”

Ilonen beskrev sitt slagspel som arbetsamt. Samma känsla hade Korhonen och undrade hur det kommer sig att två lyckade puttar ändrar hela dagen.

– Vi flinade just med Ilonen att ingendera träffade bollen ordentligt på rangen i morse och första rundan följde samma mönster.

– Det här är nog ett ganska märkligt spel, du sänker ett par puttar och kommer ihåg att ha tålamod och så byts morgonens dåliga humör ut till 64 slag för båda två, säger Korhonen i ett pressmeddelande.

64 slag är sex under par och gav en delad tredje plats efter den första rudan. I ledning på 63 slag är Tyrrell Hatton från England och George Coetzee från Sydafrika.

Text: FNB