Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Ett trettiotal civila dödade i flygräder i nordvästra Syrien

Från 2017
Invånare och medlemmar av frivilligkåren Vita hjälmarna letar efter överlevande i en husruin efter flygräder mot staden Harim i Idlib-provinsen.
Bildtext Invånare och medlemmar av frivilligkåren Vita hjälmarna letar efter överlevande i en husruin efter flygräder mot staden Harim i Idlib-provinsen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Minst 28 civila har dödats i allt intensivare flygattacker i Idlib-provinsen. Sjukhus har tvingats stänga på grund av anfallen.

Åtminstone fyra barn finns bland dödsoffren för flygräderna mot staden Amanaz, nära den turkiska gränsen, natten mot lördagen.

Det uppger Syriska människorättsobservatoriet, som tidigare rapporterat om flygräderna mot den närliggande staden Harem, ungefär 20 kilometer nordväst om provinshuvudstaden Idlib.

Enligt organisationen har det senaste dygnets flygräder alltså krävt minst 28 civila dödsoffer.

Det är oklart om flyganfallen utförts av den syriska regimen eller av ryska plan.

Syrien och Ryssland har under senare tid intensifierat flyganfallen i Idlib-provinsen, som till stora delar kontrolleras av syriska jihadistgrupper.

Hjälporganisationen Läkare utan gränser uppger att flyganfallen har tvingat många sjukhus och kliniker i provinsen att stänga.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln