Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen OS-plats för Törn och Partanen: ”En stor besvikelse”

Från 2017
Cecilia Törn och Jussiville Partanen
Bildtext Cecilia Törn och Jussiville Partanen slutade på nionde plats i OS-kvalet.
Bild: AFP / Lehtikuva

Isdansparet Cecilia Törn och Jussiville Partanen lyckades inte lika bra i fridansen och knep ingen nationsplats till OS. Törn och Partanen landade på en slutlig nionde plats i OS-kvalet.

Cecilia Törn och Jussiville Partanen inledde OS-kvalet strålande då paret låg på femte plats efter det korta programmet. Det gjorde att en nationsplats till OS fanns inom räckhåll.

Men i fridansen gick det inte vägen. Törn och Partanen fick 82,13 poäng vilket gav totalpoängen 138,45. Det var inte tillräckligt för att knipa en av de sex nationsplatserna och paret slutade nia.

– Det är en stor besvikelse. Vi gjorde två bra program men det var jämnt och vi visste att allt kan hända. Vår målsättning är inte bara den här säsongen, det är en lång process. Man når inte toppen på endast några år, säger Törn till Yle efter tävlingen.

Törn och Partanen skulle ha behövt ungefär fem poäng till för att sluta bland de sex bästa.

”Gick inte som planerat”

I herrarnas singelåkning lyckades inte heller Valtter Virtanen ta någon nationsplats till OS. Virtanen slutade på 17:e palts i OS-kvalet då sex nationsplatser delades ut.

Virtanen fick sammanlagt 171,85 poäng vilket är en halv poäng från hans finländska rekord.

– Det gick inte helt som planerat. Jag hade förväntat mig bättre men idrotten är så här. Livet går vidare, säger Virtanen i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln