Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Man City spände musklerna i stormötet – De Bruyne avgjorde

Från 2017
Kevin De Bruyne, Manchester City.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Manchester City fullbordade en kanonmånad med att slå Chelsea i Premier League-helgens stormöte. Kevin De Bruyne sänkte sin gamla klubb. ”Jag är så glad för hans skull”, säger Pep Guardiola.

Sju raka segrar i september, 25–1 i målskillnad. Manchester City går in i landslagsuppehållet med minst sagt strålande statistik ryggsäcken.

Premier League-ettan åkte hem med full pott från kvällens toppmatch mot Chelsea. Kevin De Bruyne, som ratades av Chelsea för ett antal säsonger sedan, satte enda målet i den andra halvleken efter ett vackert anfall.

– Jag är så glad. Det var en väldigt bra insats – speciellt sättet som vi spelade på i andra halvlek. Jag är så glad för Kevins skull. Han gjorde allt rätt i dag och är så viktig, säger Citytränaren Pep Guardiola i Viasats sändning.

"Svårt att vinna här"

Huvudrollsinnehavaren själv är av förståeliga skäl nöjd med den form som City har. Laget har fortfarande inte förlorat i höst.

– Det är bara början på säsongen, men det är bra att förlänga vår segersvit. Känslan att vinna är lite skönare än då man förlorar, säger han till BT Sport.

– Det är väldigt svårt att vinna här. Det blev taktiskt och disciplinerat.

Manchester United.
Bildtext Manchester United är fortfarande utan poängförlust på hemmaplan.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

United vann stort

Den andra klubben som har samma ligafacit som City – sex segrar och ett kryss – är Manchester United. I dag förlängde man Crystal Palaces höstpina genom att vinna komfortabelt på hemmaplan.

Till slut blev det hela 4–0, ett resultat som United har vant sig vid. Hälften av ligasegrarna har kommit med de siffrorna. Enligt José Mourinho kommer landslagspausen olägligt på grund av skaderisken – och han var inte helnöjd med insatsen.

– Siffrorna är större än de borde vara. Vår insats var inte stabil. Vi kan bättre än det här, men vi fick med oss full pott, säger Unitedtränaren.

Resultat, Premier League:


Chelsea–Manchester City 0–1 (0–0)
Huddersfield-Tottenham 0–4 (0–3)
Bournemouth–Leicester 0–0
Manchester United–Crystal Palace 4–0 (2–0)
Stoke–Southampton 2–1 (1–0)
West Bromwich–Watford 2–2 (2–1)
West Ham–Swansea 1–0 (0–0)

Diskussion om artikeln