Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blir det NHL eller AHL för Kasperi Kapanen? – ”En bra försäsong”

Från 2017
Kasperi Kapanen.
Bildtext Kasperi Kapanen.
Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire/All Over Press

Kasperi Kapanen spelade för Toronto i den sista träningsmatchen inför den kommande säsongen. Nu väntar han med spänning på om han får en plats i NHL-truppen.

Kasperi Kapanen avslutade försäsongen med en passningspoäng då Toronto förlorade med 2–3 efter straffar mot Detroit.

Den stora frågan är nu om Kapanen får chansen i NHL då säsongen börjar nästa vecka eller om han skickas till AHL och Toronto Marlies.

– Det känns ganska bra, det har varit en bra försäsong. Jag kom hit starkare och hade bättre självförtroende än förra året.

– Jag vet inte hur det blir nu framöver. Jag gick in i försäsongen med inställningen att jag ska ta en plats i truppen, säger han till den samlade pressen efter matchen mot Detroit.

”Inte lätt att ha tålamod”

Kapanen har spelat i Nordamerika sedan våren 2015 och hittills har det blivit 17 grundseriematcher i NHL och 91 i AHL.

– Jag är fortfarande ung men det finns en längtan att spela i NHL och det är inte alltid så lätt att ha tålamod. Men jag har haft en bra försäsong och är stolt över mig själv, säger han.

Förutom Kapanen har också Miro Aaltonen kämpat om en plats i laget under försäsongen. Aaltonen spelade förra säsongen i Vitjaz i KHL.

– Han har spelat bra. Det är aldrig lätt att komma till NHL från Europa, jag har varit i samma situation. Han har gjort det bra och jag hoppas att han tar en plats i laget, säger Kapanen.

På måndag kommer Torontos tränare Mike Babcock att ta ut det slutliga laget till den kommande säsongen.

Diskussion om artikeln