Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Dags för Hajbo Epic Night Battle 2017

Från 2017
Uppdaterad 03.10.2017 10:35.
Programmet är inte längre tillgängligt
Hajbo Lan Turnering 2017: Snart är det dags för LAN-party - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det fladdrande ljuset från 50 skärmar lyser upp spelsalen som är full med ivriga 5:or och 6:or. LAN-party!

En del sitter och spelar koncentrerat, medan några andra skrattar och pratar och tuggar i sig en smörgås eller några vindruvor. Samvaron fortsätter nästan hela natten och det är så gott som ingen som vill gå och lägga sig. För det gör man inte när man är på Hajbo Epic Night Battle. Det hör man ju redan på namnet.

barn vid datorer på lan-party
Bildtext Så här såg det ut på Hajbos LAN-party 2016
Bild: Yle/Hajbo

...jag kommer att sova kanske 3-4h

Elias

Bilden ovan är från fjolårets fest, men den 27-28 oktober brakar det loss igen. Hajbo Epic Night Battle - LAN-partyt för alla 11-13-åringar, alla nattugglors stora spelkväll.

Anmälningen öppnar nu på tisdag kväll kl. 18.00

Programledare för kvällen är Kristoffer Nykopp och till sin hjälp har han Bruno, 12 år, från Borgå. Bruno har redan länge haft en egen youtubekanal där han snackar dataspel med en skara trogna följare. Men det här är första gången som han uppträder för en så här stor publik.

- Det är faktiskt allra första gången jag är på ett LAN-party. Och första gången som jag besöker Vasa också, berättar Bruno.

Kom till Vasa - eller var med och spela hemifrån

Det är många som vill vara med på Hajbo Epic Night Battle och spelsalen i Vasa förväntas bli fullbokad rätt fort. Men en av de stora nyheterna i år är att det också går att delta hemifrån.

Du kan sitta därhemma, i nattskjortan, vid ditt eget skrivbord och vara med och chatta och spela.

Genom att använda whatsapp, skriva i textchattar och prata via headsets så kan alla hitta nya spelkompisar och umgås med varandra, ända från Jeppis till Borgå. Allt du behöver göra är att anmäla dej.

...det roligaste är att man får spela hur mycket man vill och ingen säger åt en och att man får vara med sina kompisar. Kanske man till och med att få nya vänner!

Mats

Rätt kost för spelhjärnan

Framgångsrika e-sportare lyfter ofta fram vikten av att äta rätt, sova tillräckligt och hålla kroppen i god fysisk kondition. Det krävs en stark kropp för att hjärnan ska orka hålla full koncentration flera timmar i sträck vid spelskärmen.

en hjärna och frukter
Bildtext Rätt kost är viktigt för koncentrationsförmågan och orken.
Bild: Yle/Hajbo

I årets direktsända stream från evenemanget, som kan ses både på YLE arenan och på Hajbos youtubekanal, så kommer ett flertal gäster att dyka upp och ge tips när det gäller kost, ergonomi och träning.

Och på smörgåsbordet inne i spelsalen finns en hälsosam mix av allt det som magen behöver för att hjärnan ska orka fungera och mängden sötsaker kommer att hållas på en lagom nivå.

Till redaktionens hjälp har vi ungdomsledare från Power Club som hjälper oss med hela den biten.

...man ska inte bara spela utan motionera mycket också annars tappar man lusten att spela

Mats

Precis som i fjol så finns Malax IT förening med i kulisserna och hjälper till att förverkliga hela det stora arrangemanget kring själva spelandet.

Anmälningen öppnar tisdag kväll, 3.10 kl. 18.00

Årets officiella turneringsspel är bla

  • minecraft(pc),

  • clash royale,

  • league of legends,

  • rocket league(pc),

  • overwatch(pc)

  • world of tanks

Den som är intresserad kan anmäla sig till de här tävlingarna. Men det går förstås bra att bara vara med och hänga också och spela sina egna favoritspel och bara umgås.

När det gäller tillåtna spel följer vi åldersrekommendationen PEGI 12.

Hajbo Epic Night Battle är öppet för alla 11-13-åringar som älskar spel, men antalet platser på det fysiska lan-partyt är begränsat. Det gäller att anmäla sig fort om man önskar en bordsplats i Vasa.

Däremot ryms det hur många hemmaspelare som helst med i gänget.

ANMÄLNINGSBLANKETTEN HITTAR DU HÄR:svenska.yle.fi/nightbattle

Sova e för småbarn :-D

Rio

Mer om ämnet på Yle Arenan