Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool gick på ny mina: ”Var samma visa igen”

Från 2017
Alberto Moreno, Philippe Coutinho.
Bildtext Alberto Moreno och Philippe Coutinho deppar efter krysset.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Motståndarna får en chans – och sätter dit bollen. Det är Liverpools öde gång på gång om man ska tro Jürgen Klopp. ”Jag är frustrerad, besviken … vad som helst”, säger tränaren.

”Svarta september” blev ett satt uttryck för Liverpools del. Laget tappade poäng i match efter match – till slut blev det bara en seger på sex försök.

Ny månad och en nystart? Icke sa Nicke.

Liverpool tappade i stället terräng i Premier League i kväll. Trots att Philippe Coutinho satte dit ett till klassmål räckte det inte mot Newcastle. Joselu sprintade genom ett stabbigt försvar och kvitterade.

– Vi skapade otroliga chanser, gjorde ett snyggt mål. De fick en chans och gjorde mål. Det känns inte så rättvist, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till BBC.

"Konstig känsla"

I ett försök att hitta ett segermål bytte Klopp ut hela sin starttrio på topp – Sadio Mane, Daniel Sturridge och Mohamed Salah – i andra halvlek, men inget bar frukt.

– Om vi inte hjälper oss själva gör ingen annan det. Så är det bara. Oftast ska vi göra mål med de här lägena. Vi måste köpa det här och se framåt, säger Klopp.

Efter den nya smällen ligger Liverpool sjua i Premier League, sju poäng efter Manchesterklubbarna City och United.

– Det känns som det är samma visa. Vi gör mycket bra, men åker hem frustrerade. Det är en konstig känsla. Vi måste orka fortsätta skapa chanser. Då kommer det att lossna, säger Jordan Henderson till BBC.

Ronald Koeman.
Bildtext Ronald Koeman börjar ha det allt tuffare som Evertons tränare.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Everton i bekymmer

Liverpool, som tvålade till Arsenal rejält i slutet på augusti, fick se sig passerat av Arsène Wengers mannar i dag. ”Gunners” vann med 2–0 mot Brighton.

Wenger säger att han är nöjd med hur laget lyckades hantera matchtakten. Inom loppet av en vecka spelade Arsenal två ligamatcher och en bortadust i Europa League.

– Det var en knepig vecka, så jag måste vara nöjd. Vi höll nollan och tog tre poäng.

I dagens tredje Premier League-match tog Burnley med sig alla poäng från Goodison Park. Jeff Hendrick sänkte Everton allt djupare med enda målet. Storsatsande Everton har fått en tung start på ligasäsongen och parkerar precis ovanför strecket efter sju omgångar.

Resultat, Premier League:

Arsenal–Brighton 2–0 (1–0)
Everton–Burnley 0–1 (0–1)
Newcastle–Liverpool 1–1 (1–1)

Diskussion om artikeln