Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen: Vi ska patrullera oftare i Mannerheimsparken

Från 2017
Uppdaterad 04.10.2017 00:04.
Bild på polisvapnet på polisstationen i Åbo.
Bildtext Polisen i Åbo ska ta itu med sprutproblemen i Mannerheimsparken.
Bild: Yle/Andy Ödman

Åbopolisen lovar nu att ta tag i sprutproblemet i Mannerheimsparken.

Narkotikaproblemen i sig försvinner inte genom en insats i parken, men sprutnarkomaner hör inte hemma nära barnfamiljer, säger polisen.

Äldre konstapel Toni Andersson jobbar i en narkotikagrupp vid polisen i Åbo och han säger till Yle att polisen nu kommer att sätta extra resurser på att patrullera i Mannerheimsparken. I parken har det upprepade gånger under sommaren och hösten hittats använda sprutor.

Enligt Andersson hör inte sprutnarkomaner hemma i närheten av barn och lekplatser och därför kommer de att hålla Mannerheimsparken under lupp.

Polisen vill ha tips

Andersson betonar att invånarna ska höra av sig till polisen om man upplever att det finns den här sortens problem någonstans i staden. Polisen kan inte åtgärda problem som de inte vet att existerar konstaterar han.

Problemet med sprutnarkomaner försvinner inte genom att polisen patrullerar i parkerna, men åtminstone så är de inte nära barnfamiljer då, säger Andersson.

Åbo stad har lovat att man kommer att sätta upp ett insamlingskärl för sprutor i Mannerheimsparken och Andersson tycker att det är ett bra initiativ.

Varken staden eller polisen tror att sprutnarkomanerna vill skada folk med sina sprutor och om det finns insamlingskärl för sprutor så används de nog.

Enligt Andersson brukar narkomanerna i regel vara mycket medgörliga med polisen. Bland annat brukar sprutnarkomanerna varna polisen vid en kroppsvisitering att de har sprutor i fickorna så att inte poliserna skadar sig på dem, säger Andersson.

Diskussion om artikeln