Hoppa till huvudinnehåll

Sport

World Cup-backen Jokipakka lämnar NHL för Europa

Från 2017
Jyrki Jokipakka, Calgary Flames.
Bildtext Jyrki Jokipakka klar för HK Sotji.
Bild: Rex Features Ltd 2012 / All Over Press

Jyrki Jokipakka har skrivit på för KHL-klubben HK Sotji. Den finländska landslagsförsvararen blev utan kontrakt i NHL och återvänder därmed till Europa.

De tre senaste säsongerna har Jokipakka hållit till i NHL, men haft svårt att vika sig en ordinarie plats. Istället har han flyttats runt mellan klubbar.

Under debutsäsongen 2014-2015 blev det 51 matcher i Dallas Stars, där han även spelade största delen av följande säsong innan han såldes till Calgary Flames i februari 2016.

Efter ett drygt år och 56 matcher i Calgary flyttade Jokipakka vidare till Ottawa Senators, där han hann medverka i tre matcher i slutet av förra säsongen.

Nära OS-laget

Avtalet tog slut och Jokipakka, 26, visade bland annat upp sig på Washington Capitals träningsläger, men blev utan NHL-kontrakt.

Nu har han istället undertecknat ett ettårigt kontrakt med HK Sotji. Sotji ligger för tillfället sjua i den västra KHL-konferensen.

Jokipakka, som representerade Finlands hockeylejon i World Cup förra hösten, är därmed även tillgänglig för en plats i vinterns OS-trupp.

Diskussion om artikeln