Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tränarbyte för Richardsson – Europamästaren Keskisalo tar över ansvaret: "Gemensamt beslut"

Från 2017
Camilla Richardsson.
Bildtext Camilla Richardssons VM gick inte som planerat. Nu är siktet inställt på framtiden.
Bild: Andy Rain / EPA / All Over Press

Camilla Richardsson går mot nya utmaningar efter sommarens varierande tävlingssäsong. Till sin hjälp har hon nu Europamästaren på 3000 meter hinder från 2006, Jukka Keskisalo.

De senaste fyra åren har Richardsson tränats av Guy Storbacka, men nu var man överens om att en förändring var nödvändig.

– Vi pratade mycket om det här med Guy. Det här var vårt gemensamma beslut, kommenterar Richardsson på friidrottsförbundets webbplats.

Tränarskapet tas nu om hand av Jukka Keskisalo.

"Högre förväntningar"

Richardsson, 24, sänkte i somras sitt rekord till 9.41,73 och kvalade således in till säsongens huvudmål: VM i London.

Själva tävlingen där blev en besvikelse eftersom Richardsson skadade sig och inte kunde genomföra en normal prestation.

– Jag lyckades bra med grundträningen men för tävlingssäsongen hade både jag och Guy högre förväntningar, säger Richardsson.

Tränarbytet är tänkt att ge Richardsson mera energi för säsongens huvudsakliga tävlingar.

"Storbacka har gjort ett bra jobb"

Jukka Keskisalo ser ingen orsak att göra några enorma förändringar i träningen. Det handlar mest om finjusteringar för att optimera tävlingsprestandan.

– Camilla sprang sitt rekord i somras, så säsongen gick på inget sätt åt skogen. I förmågan att få ut prestanda och finslipningen fanns enligt min uppfattning problem. Det behöver vi hitta en lösning på, så att det bästa resultatet skulle komma i säsongens huvudtävling, säger Keskisalo.

– Guy Storbacka har gjort ett väldigt bra jobb. Nu söker vi bara lite finjustering inför tävlingarna och för tävlingssäsongens del.

Richardsson har under Storbackas ledning varit fyra i junior-EM och även deltagit i två VM (Peking och London) samt EM i Amsterdam ifjol.