USA och Turkiet på kollisionskurs - behandlar inte längre visum
Relationerna mellan bundsförvanterna Turkiet och USA förvärras ytterligare efter att länderna beslut att frysa behandlingen av turistvisum.
Varken USA eller Turkiet behandlar längre visumansökningar efter att den amerikanska ambassaden i Ankara meddelade att man fryser turkiska visumansökningar vid amerikanska beskickningar i Turkiet.
USA motiverade beslutet med säkerhetsskäl men angav inga närmare detaljer.
Turkiet svarade med att stoppa behandlingen av amerikanska visumansökningar och turistvisum kommer inte längre att beviljas på turkiska flygplatser.
Turkiet trakasserar amerikaner?
Turkiet gav USA samtidigt en känga - Det turkiska beskedet var en exakt översättning av amerikanernas uttalande om visumansökningar.
USA har bland annat varit kritisk mot hur turkiska myndigheter har behandlat amerikaner och personalen vid amerikanska beskickningar.
En turkisk ambassadanställd greps nyligen misstänkt för kontakter med den religiösa turkiska ledaren Fetullah Gülen som lever i exil i USA.
Den gripne kommer att ställas inför rätta anklagad för spionage, något som USA har fördömt i kraftiga ordalag.
Flera amerikaner som misstänks för kontakter med Gülens anhängare i Turkiet har också belagts med utreseförbud, något som USA betraktar som tagande av gisslan.
Gülen skaver mellan länderna
Turkiet anklagar Gülen för att ha orkestrerat det misslyckade kuppförsöket i fjol somras och har krävt att han utlämnas från USA.
Den oberoende forskaren Soner Cagaptay varnar för att relationerna mellan länderna är på väg att urarta ytterligare på grund av Gülen.
- Tanken är att USA:s steg skulle övertyga den turkiska eliten och president Erdogan om att sluta att trakassera amerikaner i Turkiet, men jag tror att Erdogan gör det motsatta och trappar upp konflikten ytterligare, befarar Cagaptay.
Turkiska medier som stöder Erdogan har en längre tid lyft upp misstankar om att USA skulle ha varit inblandat i kuppförsöket tillsammans med Gülen.
Inte bättre under Turmp
Turkiet hoppades att relationerna skulle förbättras under Trump som har affärsintressen i Turkiet, men USA:s vägran att utlämna Fetullah Gülen har lett ännu värre relationer mellan länderna.
Turkarna är också missnöjda med USA:s stöd för kurdiska milisgrupper i Syrien och Turkiet har därför gått in för samarbete med Ryssland i stället.
Natolandet Turkiets beslut nyligen att köpa moderna luftvärnsmissiler från Ryssland har också försämrat relationerna mellan länderna.