Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Elice Piksilä – med målet att bli bowlingproffs

Från 2017
Uppdaterad 11.10.2017 10:26.
Sportmagasinet: Elice Piksilä - Finlands yngsta dambowlare i VM - Spela upp på Arenan

I våras vann hon FM-guld för damer som den yngsta genom tiderna. 17-åriga Elice Piksilä tog samtidigt en plats till VM i Las Vegas i slutet av november.

Piksilä som representerar Grankulla Bowlare, är bara 17 år men redan en av våra bästa dambowlare. Efter det historiska FM-guldet i våras har hon kunnat koncentrera sig på att förbereda sig för VM i Las Vegas.

– När säsongen började vågade jag inte ens drömma om VM. Jag hade bara försökt träna bra och utvecklas och bli bättre. VM-platsen var nog en överraskning, säger Elice Piksilä.

Bowlaren Elive Piksilä på väg mot VM
Bild: Yle

Tekniken tagit stora steg framåt

Framförallt tekniskt har Elice gått framåt det senaste året. När tekniken fungerar så har också resultaten blivit jämnare.

– Jag har gått framåt på alla delområden och vill verkligen bli bra. Det gäller att kunna kunna hålla en jämn hög nivå genom hela tävlingen och det har jag lyckats med nu, säger Elice

VM i Las Vegas börjar den 24:e november. För Elice är det första gången hon bowlar mot de bästa i världen bland damerna.

– Tar det som en erfarenhet för att se var jag ligger för tillfället jämfört med de allra bästa. Såklart skulle det vara kul att få medalj. Höga mål måste man ju ha, skrattar Elice.

Målet är att bli bowlingsproffs

Elice går andra året i Brändö Gymnasium på idrottslinjen. Efter studenten är planerna klara. Elice skall försöka få en studieplats i USA för att kunna kombinera studier och bowling på bästa sätt.

Målet i framtiden är att bli professionell bowlare.
– Min dröm är att få spela mot de bästa på World Touren och kunna hålla på med sporten på heltid och såklart också vinna tävlingar, säger Elice Piksilä.

Mer om Elice i Sportmagasinet onsdag kl. 19 Yle Fem

Diskussion om artikeln