Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Anci Jylhä blir regionombud för Svenska Bildningsförbundet

Från 2017
Anci Jylhä, SFP:s kontaktchef i Österbotten.
Bild: Yle/Moa Mattfolk.

Nu stärker Svenska Bildningsförbundet närvaron i Österbotten. Svenska folkpartiets nuvarande kontaktchef i Österbotten, Anci Jylhä, blir regionombud.

I ett pressmeddelande motiverar förbundets direktör Magnus Öster satsningen med att Österbotten är ett viktigt och intressant område med betydelse för såväl Svenskfinland som hela Finland.

- Mångfalden och livskraften i Österbotten kan i många avseenden tjäna som förebild också för andra områden. För Svenska Bildningsförbundet med omfattande samhällelig verksamhet är det naturligt att vi på heltid vill vara närvarande genom tillsättandet av en personresurs i Österbotten, säger förbundets direktör Magnus Öster i ett pressmeddelande.

Börjar 2018

Som regionombud för Svenska bildningsförbundet ska Anci Jylhä planera och genomföra förbundets verksamhet regionalt i Österbotten.

Hon ska också delta i utvecklingen av verksamheten. Hon tillträder i början av januari.

- Det blir engagerande att få vara medskapare i Svenska Bildningsförbundets team och utveckla verksamheten i hela Österbotten, där vi har ett starkt intresse för flexibelt lärande, tvärsektoriellt och samhälleligt arbete, säger Jylhä i ett pressmeddelande.

Svenska Bildningsförbundet har verksamhet inom fem olika områden. De är utbildning och seminarieverksamhet, tankesmedjan Agenda, Liberal praktik och Ledarskapsakademin samt samarbetsprojekt.