Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Färska dammästarna tappar halva stödet

Från 2017
Honkas spelare firar
Bildtext FC Honka vann ligaguldet den här säsongen.
Bild: Lehtikuva

Nästa år minskar föreningsstödet för FC Honkas damlag med 40 000 euro. Klubbens styrelseordförande Harri Pellikka vill inte se det som någon större förlust och säger att man utgår ifrån att budgeten ändå blir samma som tidigare år.

Förra helgen vann Honka sitt första guld i damligan på nio år. I den sista matchen besegrade laget PK-35 med 1–0 och säkrade titeln.

Nästa säsong ska laget försöka försvara sitt guld och även kvala till Champions League. Men det kommer att ske med en mindre uppbackning från föreningen.

Den här säsongen har laget fått 85 000 euro i föreningsstöd, vilket också i stora drag var klubbens budget, men det kommer nästan att halveras till nästa säsong.

Under föreningens höstmöte i måndags bestämde man att föreningsstödet nästa år är 45 000 euro.

– Utgångspunkten är att vi ska ha samma budget också nästa år. Föreningsstödet minskar men det kommer att komma in mer pengar från annat håll.

– Bland annat idag har vi fått bekräftat att vi får in pengar som inte var helt säkert tidigare. Vi tar nog hand om mästarlaget och ser till att de kan verka på samma grund som tidigare, säger Honkas styrelseordförande Harri Pellikka till Yle Sporten.

Tränaren hoppas på det bästa

Honkas tränare Luciano Posillipo är fåordig då Yle Sporten når honom.

– Jag vill inte kommentera det här nu. Jag vill koncentrera mig på mina uppgifter och lämnar det här till de som har hand om det.


Tror du det blir svårt att få ett bra lag till nästa säsong?

– Jag hoppas att allt blir bra, säger han till Yle Sporten.

Champions League ska locka spelare

Harri Pellikka hoppas att klubben ska få stå värd för kvalturneringen till Champions League och att man på det viset också ska få in mer pengar.

Och just spel i Champions League hoppas han ska göra att klubben också framöver är ett attraktivt alternativ för spelare.

– Vi har ett bra lag och en bra tränare och dessutom är faciliteterna i skick. Att spela matcher i Europa borde också göra att spelare och tränare är intresserade av klubben, säger han.

Diskussion om artikeln