Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Köpenhamnspolisen: Såg hittades i ubåtens farvatten

Från 2017
Ubåten UC3 Nautilus lyfts upp med en kran den 12 augusti i Köpenhamn.
Bild: EPA/Jens Noergaard Larsen

Polisen i Köpenhamn har hittat en såg i Kögebukten i det område där man tror att den mordmisstänkte dansken Peter Madsen rörde sig med ubåten i augusti då den svenska journalisten Kim Wall miste livet.

I ett pressmeddelande uppger polisen att sågen nu ska undersökas av kriminaltekniker för att avgöra om det är den som polisen har letat efter med anledning av ubåtsfallet.

Sökinsatserna efter fler av Kim Walls kvarlevor fortsätter också.

Den svenska journalisten Kim Wall befann sig ombord på Madsens ubåt för att göra ett reportage om den danske uppfinnaren Madsen.

Ubåten lämnade hamnen på Refshaleøen i Köpenhamn vid 19-tiden dansk tid torsdagen den 10 augusti. Eftersom Wall inte återvände såsom överenskommet larmades polisen och letandet efter henne inleddes.

Under morgonen kom det larm om att ubåten sjunkit och att Madsen räddats, men Wall hittades inte.

Följande dag häktades Madsen misstänkt för att ha orsakat hennes död. Drygt en vecka senare hittades en kvinnotorso i vattnet i närheten av Köpenhamn, och det visade sig vara Wall.

I början av oktober hittade polisen ytterligare kvarlevor efter Wall i flera plastpåsar.

Bland annat har huvudet hittats. Enligt polisen har man inte kunnat hitta skador som överensstämmer med Madsens påstående om att Wall dött när hon fick en tung lucka i huvudet.

Källa: FNB-TT

Diskussion om artikeln