Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Djurgårdslegend kollapsade – förd till sjukhus

Från 2017
Nichlas Falk drabbas av sjukdomsattack.
Bildtext Nichlas Falk strax innan han drabbas av sjukdomsattack.
Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press

Djurgårdslegendaren och Södertäljes nuvarande tränare Nichlas Falk föll plötsligt ihop när han höll sitt tacktal i samband med att hans tröja nummer 16 skulle pensioneras inför SHL-matchen Djurgården–Färjestad.

Det blev alldeles tyst bland oroliga åskådare på Hovet när Falk föll baklänges på den utrullade röda mattan på isen, men han fick hjälp, reste sig och sade kvickt:

– Oj, vilken youtube-grej, sade Falk och fick publiken att skratta.

Blodtrycksfall

Ceremonin avslutades sedan, men när allt var klart och han steg av isen föll han ihop på nytt. Han fick hjälp av medicinsk personal och kvicknade till på nytt, men fördes till sjukhus för vidare undersökning.

– Det handlar om ett klassiskt blodtrycksfall. Jag har en hälsning från Nichlas att han mår bra, han är på väg i ambulans för att kolla upp det här, sade Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson i en pausintervju.

Falk är Djurgårdens meste spelare genom tiderna med 751 matcher under 16 säsonger åren 1995–2011.

"Konstig första period"

Efter matchen fanns inga nya besked om Falk, men Djurgårdsspelarna var i början märkbart påverkade av vad som hänt.

– Det blev en jäkligt konstig första period, det var först i andra som det kändes som en vanlig match. Vi hoppas så klart att det går bra för Nichlas, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Färjestad vann sedermera matchen med 4–2.

Nichlas Falk har haft hektiska dagar den här veckan då han flyttats upp från assisterande till ansvarig tränare för hockeyallsvenska jumbolaget Södertälje sedan Mats Waltin sparkats från tränarposten. I sin första match som ansvarig i onsdags borta mot topplaget Modo fick Falk en flygande start med seger, Södertäljes första i höst.
Södertälje spelar i dag mot Oskarshamn på hemmaplan. Frågan är om Falk är tillbaka i båset redan då.

(FNB-TT-Göran Sundberg)

Diskussion om artikeln