Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Förslag: Lions Club Ekenäs behöver inte betala hyra för lager

Från 2017
Axxells skolhus i Ekenäs.
Bildtext Lions Club Ekenäs har sitt lager på Raseborgsvägen 5 i Ekenäs.
Bild: YLE / Pia Santonen

Lions Club Ekenäs får kanske använda ett lager på Raseborgsvägen 5 i Ekenäs utan att betala hyra. Det här gäller i så fall till och med den 31 december nästa år.

Stadsstyrelsen i Raseborg ska på måndag (16.10) behandla ärendet om Lions Club Ekenäs och lagret på Raseborgsvägen 5 i Ekenäs där den gamla sjukvårdsskolan fanns.

Förslaget är att klubben får använda lagret hyresfritt eftersom verksamheten uppfyller stadsstyrelsens reglemente om vilka föreningar som får använda stadens lokaler utan att betala hyra.

Stadens regler för hyror och subventioner

Staden gör upp nya regler

Det här gäller i så fall till och med den sista december 2018 eftersom staden håller på att göra ett nytt reglemente. Staden vill med hjälp av nya regler se till att föreningar, organisationer och sammanslutningar behandlas jämlikt.

Hyresfriheten blev aktuell eftersom stadssekreteraren i Raseborg hade beviljat Lions Club Ekenäs lov att använda stadens lokaler utan att betala hyra.

Stadsstyrelsen gick inte med på det här utan tog över ärendet, som alltså behandlas igen på måndag.

En grupp tjänstemän utreder nu bland annat hyresfrihet för föreningar och andra aktörer. Arbetet ska vara klart i januari 2018.