Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Mer "slow living" med Frank och hans familj

Från 2017
Uppdaterad 09.01.2018 16:32.
Frank Erichsen på en åker.
Bild: Peter Wath

Välkommen tillbaka till Frank och hans familj på Kastaniegården. Det är högsommar och Frank njuter av livet med djuren och odlingarna. Säsong 17 av En tvättäkta lantis bjuder också på kalkbränning, fortsatta byggprojekt och tillverkning av äppelcider.

I första avsnittet börjar Frank med att slå gräs på åkern som han ger till kalven Peter.

Hittills har Peter bara druckit mjölk från kossan Leonora men nu har det blivit dags att skilja de två åt. Det gör också att det blir en liter mjölk per dag över till matlagning.

Frank har genom åren blivit förtjust i att besöka diverse rivningsprojekt i jakt på byggnadsmaterial. I första avsnittet tar han oss till ett förvånansvärt modernt rivningsprojekt i jakt på fina golvplankor.

Han visar oss också hur han tänkt sig att golvet skall se ut i den nya huvudbyggnaden.

Hemma på gården får vi titta på de nya ankungarna som ruvats av en höna. Så här i efterhand är Frank glad att han placerade de tio äggen hos hönan. Dagen efter han gjorde det tog nämligen en räv så gott som alla de andra frigående ankorna. Den enda som klarade sig har faktiskt också fått ungar.

Det har även blivit dags att plocka jordgubbarna i köksträdgården. Något som barnen Johan och Alma gärna hjälper till med.

I säsongen kommande avsnitt blir det också kalkbränning, rensning av ån som flyter nära intill gården, fortsatta byggprojekt i huvudbyggnaden, tillverkning av äppelcider och en stor variation av bär och grödor som skördas och tas tillvara.

Orginaltitel: Bonderøven (Säsong 17 / Danmark 2016)
30 dagar på Arenan
10 avsnitt

Produktion: DR / Nordvision

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln