Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”En helvetes möjlighet” – Whyte första steget mot en titelmatch

Från 2017
Robert Helenius tränar, hösten 2016.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Matchen mot Dillian Whyte såg ut att rinna ut i sanden. I början av veckan tog man upp förhandlingarna igen och nu står Robert Helenius inför en stormatch där han går in som utmanare.

För en månad sedan blev det känt att Robert Helenius var en tänkbar motståndare till Dillian Whyte. Samtidigt var Helenius i England för att sparra mot världsmästaren Anthony Joshua.

Då han kom hem från lägret blev han sjuk och då lade man också förhandlingarna om en match mot Whyte på is. I början av veckan började man igen prata om matchen.

– I måndags kom Robert och knackade mig på axeln och frågade om matchen mot Whyte fortfarande finns på bordet. Han sa att han var ivrig och här är vi nu, säger Helenius manager Markus Sundman till Yle Sporten.

Första steget mot en titelmatch

Matchen som går av stapeln i Cardiff väntas locka storpublik och en seger skulle betyda väldigt mycket för Helenius fortsatta karriär.

– Det är en helvetes möjlighet att gå framåt. Robert har hela tiden velat ha den här matchen. En vinst mot Whyte gör att han stiger mycket i ranking och gör att han blir aktuell för en titelmatch.

Ni blickar då redan framåt, det här är ett steg mot en titelmatch?

– Det är ett stort steg mot en titelmatch. Så är det. Vi är ute efter vinsten och bältet, säger Sundman.

Dillian Whyte i ringen
Bildtext Dillian Whyte har bara förlorat en match som proffs.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Går in som utmanare

Matchen mot Dillian Whyte blir den tuffaste sedan förlusten mot Johann Duhaupas.

I de senaste matcherna har Helenius gått upp i ringen mot betydligt sämre motstånd. Mot Whyte är det Helenius som är utmanare.

– Det är klart att vi tar en stor risk, det är ingen annan som vågat ta matchen. Alla har varit tillfrågade så det är en risk. Robert är i så bra form som det bara går och han är självsäker.

– Det är bra för Robert att komma dit som utmanare. Det är första gången på länge som han är det. Han pallar för trycket, han är mer förväntansfull än nervös och vi kommer att komma hem med bältet, säger Sundman.

Diskussion om artikeln